Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
13.31

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije morje film dokumentarec

Četrtek, 26. 7. 2018, 13.31

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Pozor, nevarno morje! #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Nevarno morje

Vroče in pestro filmsko poletje v videoteki DKino se nadaljuje. Po poletno obarvanih komedijah in romancah, zbranih v začasni kategoriji Poletni oddih, bomo tokrat zapluli v bolj nemirne vode in vam predstavili filme, ki vam bodo pokazali, da je morje lahko tudi nevarno, če že ne kar smrtonosno. Samo ne recite, da vas nismo opozorili …

Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), zbrani v začasni kategoriji Nevarno morje.

Če vam bolj ustrezajo komedije in romantični filmi, vas vabimo, da obiščete kategorijo Poletni oddih, za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na televiziji Telekoma Slovenije.

SK Poletni oddih
Trendi Preživite poletni oddih v družbi filmskih zvezd #foto #video

Kapitan Phillips (Captain Phillips, 2013)

Resnična zgodba o kapitanu ameriške ladje, ki so jo leta 2009 ugrabili somalijski pirati. Za šest oskarjev nominiran film Paula Greengrassa se osredotoča na odnos med Richardom Phillipsom (Tom Hanks) in njegovim ugrabiteljem Museo (Barkhad Abdi). | Foto: Resnična zgodba o kapitanu ameriške ladje, ki so jo leta 2009 ugrabili somalijski pirati. Za šest oskarjev nominiran film Paula Greengrassa se osredotoča na odnos med Richardom Phillipsom (Tom Hanks) in njegovim ugrabiteljem Museo (Barkhad Abdi).

Kon Tiki (Kon-Tiki, 2012)

Resnična zgodba o mladem norveškem pustolovcu, ki se je odpravil na neverjetno, več kot sto dni in skoraj osem tisoč kilometrov dolgo morsko odisejado čez Tihi ocean. Nominacija za oskarja in zlati globus za najboljši tujejezični film! | Foto: Resnična zgodba o mladem norveškem pustolovcu, ki se je odpravil na neverjetno, več kot sto dni in skoraj osem tisoč kilometrov dolgo morsko odisejado čez Tihi ocean. Nominacija za oskarja in zlati globus za najboljši tujejezični film!

Brodolom (Cast Away, 2000)

Še en film s Tomom Hanksom. Ta tokrat igra sistemskega inženirja podjetja FedEx, ki obtiči na samotnem otoku, ko njegovo letalo strmoglavi v ocean. Daleč od doma in dekleta ter brez stika s civilizacijo se mora boriti proti naravi in predvsem samemu sebi, da bi preživel hudo psihično, fizično in čustveno preizkušnjo. | Foto: Še en film s Tomom Hanksom. Ta tokrat igra sistemskega inženirja podjetja FedEx, ki obtiči na samotnem otoku, ko njegovo letalo strmoglavi v ocean. Daleč od doma in dekleta ter brez stika s civilizacijo se mora boriti proti naravi in predvsem samemu sebi, da bi preživel hudo psihično, fizično in čustveno preizkušnjo.

Trendi OCENA FILMA: Kapitan Phillips

Globoka modrina 2 (Deep Blue Sea 2, 2018)

Genialni milijonar v svojih laboratorijih eksperimentira z velikimi belimi morskimi psi pod pretvezo, da s pomočjo protiteles morskih psov razvijajo zdravila za ljudi, v resnici pa poskuša ustvariti visoko inteligentne in agresivne pošasti. | Foto: Genialni milijonar v svojih laboratorijih eksperimentira z velikimi belimi morskimi psi pod pretvezo, da s pomočjo protiteles morskih psov razvijajo zdravila za ljudi, v resnici pa poskuša ustvariti visoko inteligentne in agresivne pošasti.

Greben (The Reef, 2010)

Pet prijateljev odpluje v Indonezijo, kjer nameravajo jadrnico predati novemu lastniku, a na poti nasedejo na čereh. Jadrnica se začne potapljati, prijatelji pa se znajdejo pred odločitvijo: ostati na potapljajočem se krovu in čakati na pomoč ali preplavati osem kilometrov v morju, polnem morskih psov? | Foto: Pet prijateljev odpluje v Indonezijo, kjer nameravajo jadrnico predati novemu lastniku, a na poti nasedejo na čereh. Jadrnica se začne potapljati, prijatelji pa se znajdejo pred odločitvijo: ostati na potapljajočem se krovu in čakati na pomoč ali preplavati osem kilometrov v morju, polnem morskih psov?

Ubijalska nimfa (Mamula, 2014)

Grozljivka srbskega režiserja Milana Todorovića, v kateri igra izvirni Django (brez okovov) Franco Nero, spremlja ameriški turistki, ki v Črni gori obiščeta starega prijatelja. Odločijo se, da bodo raziskali oddaljen otok Mamula, na katerem stoji zapuščena vojaška utrdba. Toda na otoku niso sami! | Foto: Grozljivka srbskega režiserja Milana Todorovića, v kateri igra izvirni Django (brez okovov) Franco Nero, spremlja ameriški turistki, ki v Črni gori obiščeta starega prijatelja. Odločijo se, da bodo raziskali oddaljen otok Mamula, na katerem stoji zapuščena vojaška utrdba. Toda na otoku niso sami!

30. teden morskih psov na Discovery Channel
Trendi Na programu Discovery se začenja 30. izdaja tedna morskih psov #video

Piranha (2010)

Ob zaspanem jezeru Victoria se večtisočglava množica mladih zabava ob začetku počitnic, ko naenkrat zavlada krvava groza. Nepričakovan podvodni potres osvobodi množico prazgodovinskih ljudožerskih rib z nenasitnim apetitom in zobmi, ostrimi kot britev. | Foto: Ob zaspanem jezeru Victoria se večtisočglava množica mladih zabava ob začetku počitnic, ko naenkrat zavlada krvava groza. Nepričakovan podvodni potres osvobodi množico prazgodovinskih ljudožerskih rib z nenasitnim apetitom in zobmi, ostrimi kot britev.

Globina (The Deep, 2012)

Film prikazuje resnični dogodek iz leta 1984, ko je v mrzli noči v bližini Vestmanskih otokov potonila ribiška ladja. Po šestih urah plavanja v ledenem oceanu se reši le ribič, ki postane narodni junak in hkrati uganka za strokovnjake. Ti skušajo ugotoviti, kako je lahko preživel. | Foto: Film prikazuje resnični dogodek iz leta 1984, ko je v mrzli noči v bližini Vestmanskih otokov potonila ribiška ladja. Po šestih urah plavanja v ledenem oceanu se reši le ribič, ki postane narodni junak in hkrati uganka za strokovnjake. Ti skušajo ugotoviti, kako je lahko preživel.

Ugrabitev (Kapringen, 2012)

Dansko tovorno ladjo ugrabijo somalijski pirati, ki v zameno za izpustitev talcev zahtevajo veliko vsoto denarja. Direktor prevozniškega podjetja poišče pomoč strokovnjaka, a se kljub temu želi sam pogajati z njimi. Napetost med člani posadke, njihovimi družinami in med pirati samimi pa vse bolj narašča ... | Foto: Dansko tovorno ladjo ugrabijo somalijski pirati, ki v zameno za izpustitev talcev zahtevajo veliko vsoto denarja. Direktor prevozniškega podjetja poišče pomoč strokovnjaka, a se kljub temu želi sam pogajati z njimi. Napetost med člani posadke, njihovimi družinami in med pirati samimi pa vse bolj narašča ...

Trendi OCENA FILMA: Ugrabitev

Skriti zaliv (The Cove, 2009)

Zaspana morska laguna na japonskem obrežju skriva strašno skrivnost, ki jo je skupina neustrašnih posameznikov odločena razkriti svetu. Pod krinko noči se v tem zalivu japonski ribiči, ki jih podpira milijonska industrija vodnih zabavišč in trgovanja z delfinjim mesom, spuščajo v neverjetno okruten lov. Prejemnik oskarja za najboljši dokumentarec! | Foto: Zaspana morska laguna na japonskem obrežju skriva strašno skrivnost, ki jo je skupina neustrašnih posameznikov odločena razkriti svetu. Pod krinko noči se v tem zalivu japonski ribiči, ki jih podpira milijonska industrija vodnih zabavišč in trgovanja z delfinjim mesom, spuščajo v neverjetno okruten lov. Prejemnik oskarja za najboljši dokumentarec!

Odprto morje (Fire at Sea, 2016)

Z zlatim berlinskim medvedom nagrajen dokumentarec, ki begunsko krizo osvetli iz perspektive majhne otoške skupnosti in nas opozori, da humanitarna katastrofa ni hipna medijska senzacija, pač pa za mnoge vsakdanja realnost in trajno spremenjen način življenja. | Foto: Z zlatim berlinskim medvedom nagrajen dokumentarec, ki begunsko krizo osvetli iz perspektive majhne otoške skupnosti in nas opozori, da humanitarna katastrofa ni hipna medijska senzacija, pač pa za mnoge vsakdanja realnost in trajno spremenjen način življenja.

Hurikan (Hurricane, 2015)

Dokumentarec prikaže osupljiv vpogled v viharno življenje hurikana in osupljivo moč tega ekstremnega vremenskega fenomena. Nevihta, ki se začne kot majhen peščeni vihar ob zahodni obali Afrike, narašča na poti čez Atlantik, neverjetni posnetki Nase pa so združeni s poročili z območij, ki jih je prizadel vihar. | Foto: Dokumentarec prikaže osupljiv vpogled v viharno življenje hurikana in osupljivo moč tega ekstremnega vremenskega fenomena. Nevihta, ki se začne kot majhen peščeni vihar ob zahodni obali Afrike, narašča na poti čez Atlantik, neverjetni posnetki Nase pa so združeni s poročili z območij, ki jih je prizadel vihar.

TV-priporočila: DC vs Marvel
Trendi Spopad velikih: DC proti Marvelu #foto #video

Pečina (Acantilado, 2016)

Na Kanarskih otokih člani skrivnostnega kulta izvedejo množični samomor s skokom s pečine v morje. Brat ene od pripadnic kulta se odloči, da bo odpotoval na kraj dogodka in raziskal, kaj se je tam v resnici dogajalo in ali obstaja kakšna možnost, da je njegova sestra še živa. | Foto: Na Kanarskih otokih člani skrivnostnega kulta izvedejo množični samomor s skokom s pečine v morje. Brat ene od pripadnic kulta se odloči, da bo odpotoval na kraj dogodka in raziskal, kaj se je tam v resnici dogajalo in ali obstaja kakšna možnost, da je njegova sestra še živa.

Edino morje ve (The Mercy, 2018)

Colin Firth in Rachel Weisz v resnični zgodbi o Donaldu Crowhurstu, čigar poskus, da bi z jadrnico preplul svet, se konča z eno največjih skrivnosti v zgodovini. Njegova jadrnica, ki je bila zaradi vrste preložitev komajda končana pravočasno in pred plovbo ni bila preizkušena, je skrivnostno izginila. | Foto: Colin Firth in Rachel Weisz v resnični zgodbi o Donaldu Crowhurstu, čigar poskus, da bi z jadrnico preplul svet, se konča z eno največjih skrivnosti v zgodovini. Njegova jadrnica, ki je bila zaradi vrste preložitev komajda končana pravočasno in pred plovbo ni bila preizkušena, je skrivnostno izginila.

Julijske premiere na HBO
Trendi Čudežna ženska, dokumentarec o Robinu Williamsu in nov šov Barona Cohena #foto

Na koncu vas vabimo še k ogledu napovednika z oskarjem nagrajenega dokumentarca Skriti zaliv, v katerem se človek znova izkaže za najbolj krvoločno žival.

Klub žena astronavtov
Trendi Resnična zgodba o življenju žena prvih Američanov v vesolju #video

Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), zbrani v začasni kategoriji Nevarno morje.

Če vam bolj ustrezajo komedije in romantični filmi, vas vabimo, da obiščete kategorijo Poletni oddih, za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na televiziji Telekoma Slovenije.

Ne spreglejte