Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
11.19

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije TV-serija Pickbox

Četrtek, 19. 7. 2018, 11.19

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Resnična zgodba o življenju žena prvih Američanov v vesolju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Klub žena astronavtov

Zdi se, da so soproge astronavtov popolne gospodinje, modne ikone in vzornice ženskam po vsem svetu, TV-serija Klub žena astronavtov, ki so jo posneli po knjigi Lily Koppel in temelji na resničnih dogodkih, pa vam bo pokazala, da so njihova življenja polna pretvarjanja, strahov in nenehnega stresa.

SK Poletni oddih
Trendi Preživite poletni oddih v družbi filmskih zvezd #foto #video

Življenjska misija se je začela. NASA je za prve Američane v vesolju izbrala nadarjene poskusne pilote. Ko se pripravljajo na največji podvig v svojih karierah, so jim žene v oporo. Z možmi se pripravljajo na povsem novo poglavje v življenju.

Kdo je lahko postal astronavt?

NASA je leta 1959 skupino astronavtov izbrala za novo vesoljsko misijo. Čeprav je agencija načrtovala odprt razpis za svoje astronavte, je predsednik Eisenhower vztrajal, da morajo biti kandidati poskusni piloti.

Zanimiv je tudi podatek, da zaradi tesnega prostora v vesoljskem plovilu Mercury kandidati niso smeli biti višji od 180 centimetrov in tehtati več kot 82 kilogramov, hkrati pa so morali biti mlajši od 40 let.

TV-priporočila: Rusija
Trendi Kako Rusi vidijo sebe in kako jih prikazujejo drugi? #foto #video

Zasebno življenje v zameno za pol milijona dolarjev

Avgusta 1959 so astronavti in njihove žene podpisali pogodbo z revijo Life za petsto tisoč ameriških dolarjev. V zameno so imeli novinarji ekskluziven dostop do njihovih zasebnih življenj, domov in družin.

Prvi ameriški astronavti in njihove žene so v ZDA postali prava senzacija. Dobili so sloves kraljeve družine, pitje čaja s prvo damo Jackie Kennedy pa je zanje postal vsakdan. | Foto: Prvi ameriški astronavti in njihove žene so v ZDA postali prava senzacija. Dobili so sloves kraljeve družine, pitje čaja s prvo damo Jackie Kennedy pa je zanje postal vsakdan.

Člani skupine so leteli z vsemi vesoljskimi plovili NASE – z Mercuryjem, Geminijem, Apollom in Space Shuttlom. Guss Grissom je umrl leta 1967 v požaru na Apollu 1. Drugi so dočakali upokojitev. John Glenn – najstarejši človek v vesolju, ki je letel z raketo Discovery – je leta 1998 postal ameriški senator zvezne države Ohio. Nobeden od sedmih astronavtov danes ni več živ.

Minilo je 59 let, odkar so sedem moških predstavili svetu kot izvirnih sedem oziroma prvo skupino ameriških astronavtov. Ti so v ZDA skupaj s svojimi ženami čez noč postali prava senzacija. Dobili so sloves kraljeve družine, pitje čaja s prvo damo Jackie Kennedy pa je zanje postal vsakdan.

Julijske premiere na HBO
Trendi Čudežna ženska, dokumentarec o Robinu Williamsu in nov šov Barona Cohena #foto

Prvi bo odpotoval v vesolje …

Žene astronavtov nam predstavi že prva epizoda serije Klub žena astronavtov (The Astronaut Wives Club). Do nedavnega so bile te neznane in so nesebično podpirale svoje može, zdaj pa postopoma začenjajo graditi odnos, ki ga lahko razumejo samo one.

Prvi astronavt, ki ga bodo poslali v vesolje, je Alan Shepard (Desmond Harrington), njegova žena Louise (Dominique McElligott) pa se trudi spopadati s svojimi obveznostmi žene enega od sedmih narodnih junakov. Druge žene ji priskočijo na pomoč ...

Filmske novosti v videoteki Pickbox
Trendi Videoteko Pickbox je obogatilo 25 filmskih novosti #video
V videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije si že lahko ogledate celotno prvo sezono serije Klub žena astronavtov.

Napovednik serije Klub žena astronavtov:

Moč S5
Trendi Moč denarja, seksa in mamil v svetu 50 Centa #video

Kako gledati Pickbox?

Vsebine videoteke Pickbox so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte