Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 9. 2018,
20.48

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

spolnost komedija Kay Cannon Leslie Mann TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 3. 9. 2018, 20.48

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Ne z mojo hčerko (Blockers)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Ne z mojo hčerko | Blockers © 2018 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Blockers © 2018 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Producenti filma Sosedi in scenaristi uspešnice Prava nota pri kritikih pohvaljeno seksualno komedijo o treh starših, ki želijo svojim najstniškim hčeram preprečiti, da bi na večer maturantskega plesa izgubile nedolžnost.

ZDA │ 2018 │ 97 min. │ Komedija

R: Kay Cannon │ I: Leslie Mann, John Cena, Kathryn Newton, Ike Barinholtz

Ocena IMDb: 6,3/10│ Rotten Tomatoes: 83 % │ Uporabniki Googla: 83 %

Trem staršem se zgodi največja groza, ki si jo je mogoče zamisliti, ko izvedo za skrivni načrt njihovih hčera. Najstnice, ki so, tako kot njihovi starši, prijateljice že od majhnega, so odločene, da ples ob koncu srednje šole ne bo edini pomembni dogodek tistega večera.

Težave g. Picklesa
Trendi Kakšne težave pestijo Jima Carreyja? #video

V nasprotju z njihovimi skrbniki se jim zdi maturantski ples nadvse primeren še za en velik korak – vse tri sklenejo, da bodo na ta večer izgubile nedolžnost. Njihovi starši se panično lotijo načrta, kako bi jim to preprečili, še preden bo prepozno.

Fotogalerija
1 / 9

"Ne z mojo hčerko je najbolj smešna najstniška seksualna komedija po Superhudo (Superbad) in feminističen festival opolzkosti, ki konkurira Dekliščini (Bridesmaids)." Kerry Lengel, Arizona Republic

Frankenstein in druge filmske pošasti
Trendi Frankenstein in druge pošasti še vedno živijo #foto #video

"Film pravzaprav ne govori o tem, kako bodo dekleta izgubila nedolžnost, temveč o tem, kako bodo te prevzele nadzor nad svojimi usodami – z eno zmagovito nespodobno opazko za drugo." Owen Gleiberman, Variety

Napovednik filma Ne z mojo hčerko:

Zanimivosti:

  • Izvirni scenarij je opisoval doživljanje treh očetov. Šele pozneje so enega od njih spremenili v žensko, vlogo zaskrbljene matere pa je odigrala Leslie Mann (Napumpana, To so 40).
  • Ob uvedbi ženskega lika so bili producenti enotnega mnenja, da bi morala film režirati ženska. Režijo so tako zaupali scenaristki in producentki Kay Cannon. Ta si je s serijo 30 Rock prislužila tri nominacije za emmyja, kot soscenaristka se je podpisala pod vse tri dele Prave note, film Ne z mojo hčerko pa je njen režijski prvenec.
  • Ne z mojo hčerko | Foto: Režiserka je med snemanjem filma razmišljala, kako bo film vplival na njeno hčerko. Čeprav je ta stara komaj štiri leta, si je Cannonova želela režirati film, v katerem se bo njena hči lahko nekoč prepoznala, na scenariju pa ji je bilo najbolj všeč to, da prikazuje mlada dekleta na nov način.
  • Eden od izvršnih producentov filma, igralec Seth Rogen (Konec je tu, Sosedi), je projekt opisal z besedami: "Ti starši so nori, vendar imajo svoje hčere izjemno radi in jih želijo zaščititi. Ta brezpogojna ljubezen je bistvo tega filma."
  • Ustvarjalci so na poster filma (tega si lahko ogledate v fotogaleriji) dodali ikona petelina. Ta je, skupaj z izvirnim naslovom filma, navezava na angleški izraz "cock blocking", s katerim v filmski in TV-industriji označujejo postopek zakrivanja genitalij.
30 Rock
Trendi Tina Fey in Alec Baldwin v seriji, ki je prejela vse mogoče nagrade #video

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Duša zabave
Trendi Duša zabave (Life of the Party)
Gringo
Trendi Gringo
Prava nota 3 (Pitch Perfect 3)
Trendi Prava nota 3 (Pitch Perfect 3)
Ne spreglejte