Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
12.53

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

šov petje

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 12.53

8 let, 3 mesece

Matevž Šavora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Ime: Matevž

Priimek: Šavora

Starost: 11 let

Kraj bivanja: Miklavž na Dravskem polju

Hobiji: Glasba, nogomet.

Bratje/sestre: Mlajši brat.

Koliko let že poješ? Že 6 let pojem in nastopam.

Hodiš v glasbeno šolo? Če ja, katero? Da, hodim v glasbeno šolo KUD Pošta Maribor.

Kdo je tvoj učitelj petja? Petra Pečovnik.

Kolikokrat na teden hodiš v glasbeno šolo? Enkrat tedensko imam pouk inštrumentov in enkrat tedensko imam solo petje.

Imaš kakšnega vzornika v svetu glasbe? Teh je kar nekaj, a izpostavil bi recimo Bruna Marsa, Ronana Parka in Justina Bieberja.

Katero pesem/pesmi najraje poješ? Nimam ravno najljubše pesmi, saj si vse pesmi, ki jih pojem, izbiram sam in zato tudi rad pojem. Pojem pa vse zvrsti, od rocka in popa do narodnozabavnih in dalmatinskih pesmi. Morda bi izpostavil pesem Silvestrski poljub, ki jo pojem na vseh svojih nastopih, saj ima pesem zame in za mojo družino prav poseben pomen, kajti jaz sem rojen prav na silvestrovo. Si že kdaj nastopal? Da, veliko nastopam po vsej Sloveniji in tudi v Avstriji, pred kratkim pa sem se vrnil tudi iz Nemčije. Najraje imam, ko je zelo veliko publike – takrat je najboljša energija in je super peti na odru. Običajno sem imel tremo, kadar je bilo malo poslušalcev.

Si se na oddajo prijavil sam ali so te starši? Na oddajo je mojo mamo opozorila njena prijateljica, ki je menila, da bi to bilo zame. Mama mi je pokazala, za kakšno oddajo gre, potem sem pa sam "gnjavil" starše, naj me prijavijo.

Kako tvoji sošolci in sošolke gledajo na tvoje petje? V šoli ne govorim veliko o svoji glasbi, pomembno mi je, da me prijatelji sprejemajo zaradi tega, kar sem, ne zaradi moje glasbe. A kljub temu povabim sošolce in sošolke na kakšne večje nastope in takrat sem zelo srečen, ko vidim, da pridejo in me podpirajo.

Bolje poješ kot tvoji starši? Moram odgovoriti? Če mene vprašate, bi rekel, da ja.

Kateri od žirantov ti je najbolj všeč? Meni so vsi super, vsi so prijazni in face, zelo pozitivno vplivajo na nas in nas spodbujajo.

S katerim od žirantov bi najraje pel duet? S Katarino, pa Julijo bi z veseljem zapel z Aleksandrom Mežkom.

Imaš kaj treme zaradi oddaje? Ne, treme ravno ne. Sem pa vznemirjen pred vsakim snemanjem, saj je to velik izziv, sploh ko veš, da tvoj nastop spremlja toliko ljudi iz vse Slovenije. Lažje je peti na koncertih v živo kot za televizijo. Ker imamo tudi same nove pesmi, je seveda vedno prisotno malo strahu, ali bo nastop uspel, ali bom vse v redu izvedel, da bom sam zadovoljen in predvsem moji mentorji in publika.

Oddaja Razred talentov bo po televiziji, gledala te bo lahko vsa Slovenija. Ti je to všeč ali te je strah, da te bodo prepoznali? Ne moti me, da me bodo ljudje prepoznali na cesti in rekli: "Glej ga, to pa je fant iz televizije!". Malo prepoznavnosti sem že tudi navajen. Upam le, da bom lahko imel tudi svojo zasebnost, predvsem pa želim ostati za prijatelje isti, kot sem bil do sedaj, da ne bodo oni gledali kako drugače name. A se ne bojim, saj menim, da imam prave in zelo dobre prijatelje, ki mi pomenijo res veliko.

Kaj si želiš postati, ko boš velik? Nekaj je zagotovo: glasbenik in pevec bom v vsakem primeru. Moje sanje so, imeti pravi, profesionalni glasbeni studio. Zelo rad snemam in miksam glasbo v domačem mini studiu. Sicer pa me zanima veliko stvari, zato je težko dati odgovor: od majhnega sem sanjal le o medicini, ta me še danes noro privlači. Potem me zelo zanima tudi programiranje in računalništvo, pa poklic modnega oblikovalca ali frizerja mi je zelo všeč. Pa tudi v vlogi kakšnega učitelja (recimo glasbe) se vidim.

Kateri je tvoj najljubši predmet v šoli? Matematika – ker je logična in zame lahka. Pa angleščina, ki mi je kot drugi materin jezik, rad govorim in pišem angleško.

Kaj pričakuješ, da se boš naučil v Razredu talentov? Upam, da bom napredoval v vokalni tehniki ter gradil tudi na plesnih koreografijah. In mislim, da se bom tudi navadil na kamere, ki so ves čas prisotne in sem jih že v bistvu čisto odmislil.

Na lestvici od 1 do 10, koliko si si želel postati učenec Razreda talentov? Je lahko odgovor 20? In še to je milo rečeno, kajti zelo sem si želel in prosil starše, naj mi dovolijo, da se prijavim.

Če bi bil ti profesor v Razredu talentov, kaj bi najprej rekel svojemu učencu? Najbrž to, kar so meni zmeraj rekli starši in je še danes moj moto, ko grem na oder: "Prepusti se glasbi in uživaj v njej!"

Avtor: Planet TV

Ne spreglejte