SiolNET. Trendi Film in TV
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Britanski skakalec Eddie the Eagle je zmagovalec vsaj v kinu

0,90

termometer

Eddie the Eagle je zmagovalec vsaj v kinu

Britanska komedija o znamenitem, a malo manj uspešnem smučarskem skakalcu Eddieju the Eagle Edwardsu v britanskih kinematografih spet tekmuje s tistimi, ki znajo leteti. Tokrat s Supermanom.  

Michael Edwards, bolj znan kot Eddie The Eagle Edwards, je navduševal ljubitelje in ljubiteljice smučarskih skokov konec osemdesetih let, ko je bil prvi smučarski skakalec, ki je na olimpijskih igrah zastopal Veliko Britanijo. Na obeh tekmah je končal zadnji, s svojimi resnično slabimi rezultati pa je očaral občinstvo, ki je v njem videlo utelešenje olimpijskega duha in gesla, da je pomembno sodelovati.

Zaradi Eddieja je mednarodni olimpijski komite dve leti pozneje spremenil pravila tekmovanja, po katerih se na olimpijske igre niso mogli več uvrstiti lokalni prvaki, ampak je bila za uvrstitev potrebna uvrstitev v zgornjo tretjino v mednarodnem merilu.

Posledično se Eddieju ni več uspelo uvrstiti na olimpijske igre, je pa ostal legenda, ki ima zdaj še svoj film. Tega so prejšnji teden premierno predvajali v Veliki Britaniji.

In če ni nikoli zmagoval Eddie, zdaj zmaguje vsaj njegov film, ki je v prvem tednu predvajanja v britanskih kinematografih doživel največji uspeh britanskega filma po Bondovem filmu Spectre oktobra lani. Film o Eddieju je v prvem tednu prinesel 3,5 milijona evrov.

Čeprav je skupno šele drugi najuspešnejši film v britanskih kinematografih pretekli teden, vodi namreč Batman proti Supermanu, pa je število gledalk in gledalcev filma o dveh superjunakih, med katerima eden celo zna leteti, po premieri upadlo za 68 odstotkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin