Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 5. 2017,
12.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

akcijski film televizija film Asasinov nazor Assassin's Creed Brendan Gleeson Jeremy Irons Justin Kurzel Marion Cotillard Michael Fassbender Telekom Slovenije DKino

Torek, 2. 5. 2017, 12.42

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Asasinov nazor (Assassin's Creed)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Asasinov nazor

Po priljubljeni računalniški igri posneta akcijska domišljijska pustolovščina z Michaelom Fassbenderjem v vlogi kriminalca, ki z genetskim poskusom odkrije, da je potomec pripadnikov skrivne združbe iz obdobja španske inkvizicije.

Velika Britanija, Francija, ZDA, Hong Kong, Malta, Tajvan/2016/110 min.
Režija: Justin Kurzel
Igrajo: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,0/10

Kriminalcu Callumu Lynchu tik pred usmrtitvijo ponudijo možnost, da sodeluje pri nevarnem poskusu. S pomočjo psihološke obuditve genetskega spomina ga prenesejo v čas njegovega prednika Aguilara, ki je živel v obdobju španske inkvizicije.

Callum s podoživljanjem zgodovine odkrije, da njegovi predniki pripadajo skrivni združbi Asasinov, ki se je dolga stoletja borila proti zloveščemu redu Templarjev.

Oborožen z novimi smrtonosnimi spretnostmi in znanji se Callum odloči nadaljevati boj in mogočne sovražnike dokončno spraviti na kolena.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Doktor Strange (Doctor Strange)


Asasinov nazor | Foto:


Zanimivosti:

• Akcijsko-pustolovsko franšizo računalniških iger, na kateri film temelji, je razvilo podjetje Ubisoft, ustvarjalci pa so navdih zanjo črpali iz romana Alamut slovenskega pisatelja Vladimirja Bartola.

Gre za eno od najbolje prodajanih igralnih franšiz v zgodovini. Prva različica igre je izšla leta 2007, do septembra 2016 pa so po svetu prodali več kot 100 milijonov izvodov igre.

• Glavni zvezdnik filma Michael Fassbender se je v računalniški igri Assassin's Creed prvič preizkusil šele tik pred začetkom snemanja filma. Preden je pristopil k projektu, sploh ni vedel, da igra obstaja.

• Michael Fassbender in Marion Cotillard sta z režiserjem Justinom Kurzelom in direktorjem fotografije Adamom Arkapawom sodelovala že pri snemanju najnovejše upodobitve Shakespearove tragedije Macbeth (2015). Fassbender je kot eden od producentov filma lobiral tako pri izbiri režiserja kot pri izbiri svoje soigralke.

• Osemdeset odstotkov filma, vključno s kaskaderskimi točkami, statisti in prizorišči, so posneli brez uporabe digitalnih učinkov. Kaskader Damien Walters je v eni od kaskaderskih točk skočil z višine 38 metrov, kar je najdaljši prosti pad v filmu v zadnjih 35 letih.


Napovednik filma Asasinov nazor:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte