Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2022,
15.07

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

2

Natisni članek

Križanke koncert

Petek, 16. 9. 2022, 15.07

1 leto, 7 mesecev

Dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

2

Viljem Julijan | Vsa sredstva, zbrana s prodajo vstopnic za koncert, bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi. | Foto Društvo Viljem Julijan

Vsa sredstva, zbrana s prodajo vstopnic za koncert, bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi.

Foto: Društvo Viljem Julijan

Danes bo v ljubljanskih Križankah tradicionalni vseslovenski dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi, ki ga organizira Društvo Viljem Julijan. Koncert bo nemoteno potekal kljub slabemu vremenu, saj je celoten avditorij Križank pokrit z novo streho. 

Na dobrodelnem koncertu se bodo v podporo malim borcem, ki se spoprijemajo s hudimi redkimi boleznimi, na velikem odru zvrstila legendarna glasbena imena, kot so Nuša Derenda, Vili Resnik, Zvita Feltna, Nina Badrić, SoulGreg Artist & BigLights Band, Prifarski muzikanti, Ansambel Spev, Darja Gajšek, Rebeka Dremelj, Marko Vozelj, Saša Lendero, Omar Naber, Miki Vlahovič, Bepop, Sabina Cvilak in Dejan Dogaja.

Dogodek je s častnim pokroviteljstvom podprla predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Vsa sredstva, zbrana s prodajo vstopnic, pa bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi, so zapisali v Društvu Viljem Julijan.

Vsa zbrana sredstva gredo za otroke

"Dobrodelni koncert Viljem Julijan je veličasten in nepozaben dogodek v podporo vsem otrokom, ki imajo najtežja možna zdravstvena stanja, ki jih povzročajo redke bolezni. Koncert je zapuščina fantka Viljema Julijana, ki je preminil za smrtonosno redko boleznijo in je glas ljubezni, sočutja in srčnosti. Hkrati pa je glas upanja in podpore, ki jo mali borci in njihove družine tako zelo potrebujejo," pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan, mnogi obiskovalci koncerta zato pravijo, da je koncert Viljem Julijan najbolj čustven, ganljiv, srčen in čudovit dobrodelni koncert.

Redke bolezni so žal pogosto zelo hude bolezni, ki večinoma prizadenejo otroke. So večinoma neozdravljive bolezni in pogosto smrtonosne v zgodnjem otroštvu. Ker je teh bolezni, med katere spadajo genetske bolezni, otroški rak, prirojene srčne napake itd., več tisoč, je tudi malih borcev zelo veliko. Bolezni ne povzročajo samo fizičnih bolečin in trpljenja, ampak tudi velike psihične, čustvene in socialne stiske. Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine namreč doživljajo skrajne človeške stiske, mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nuditi potrebnih nege, terapij, pripomočkov. 

Vstopnice za dogodek so na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih in na spletni strani Eventim Si.

Poleg tega sredstva za otroke z redkimi boleznimi lahko prispevate tudi z donacijami: 

- s sporočilom SMS s ključno besedo VJ5 na 1919 (prispevate 5 evrov)

- z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898 (Društvo Viljem Julijan, Ulica skladateljev Ipavcev 11, 3230 Šentjur, namen "Za male borce").

Dobrodelni koncert Viljem Julijan 2022
Trendi 4. dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi
Trendi Po tragični smrti sina se je slovenski glasbenik razveselil novorojenčka #foto
Dobrodelni koncert
Trendi Dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi

 

Ne spreglejte