SiolNET. Sportal ZOI Peking
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

OKS pojasnil zaplet z ekipo Glorie Kotnik

3,04

termometer

sprejem olimpijske igre, Gloria Kotnik |  | Foto: Peter Podobnik/Sportida
Foto: Peter Podobnik/Sportida

V Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) so danes s sporočilom za javnost pojasnili, zakaj na nedavnem sprejemu za uspešne olimpijce iz Pekinga, ki so ga pripravili v Kranjski Gori, ni bilo Aca Sitarja, trenerja bronaste deskarke Glorie Kotnik.

Kot so pojasnili pri krovni slovenski športni organizaciji, je OKS 12. februarja v Kranjski Gori organiziral sprejem za člane slovenske olimpijske reprezentance, ki so se kot prvi vrnili v domovino. Sprejem je bil organiziran kot dogodek zaprtega tipa, na katerega so bili vabljeni olimpijci ter njihovi trenerji in člani ekip.

V pojasnilu so pri OKS zapisali, da je bila med povabljenimi tudi bronasta olimpijka Gloria Kotnik, ki se je na odru pridružila skakalkam in srebrnemu Timu Mastnaku. Na sprejemu je športnica omenila, da organizator na dogodek ni povabil njenega trenerja, ki ga v Pekingu sicer ni bilo, je pa del njene ekipe v Sloveniji. Omenjena izjava je v javnosti povzročila začudenje, v nekaterih medijih so se pojavili celo očitki o velikem spodrsljaju OKS.

OKS je sporočil, da v postopku prijave kandidatov in članov reprezentanc OI Peking 2022 od Smučarske zveze Slovenije ni prejel podatkov o Acu Sitarju, trenerju Glorie Kotnik. Omenjeni trener tako ni bil in tudi ni na nobenem širšem seznamu niti na uradnem seznamu članov slovenske olimpijske reprezentance, so pojasnili pri OKS in dodali, da kljub temu dogodku cenijo in spoštujejo delo ter prispevek trenerja k uspehu, ki ga je Kotnikova dosegla v Pekingu.

Preberite še:

Gloria sprejem thumb Sportal Olaj zanika izvajanja ukrepov zoper organizatorje sprejemov športnikov Gloria Kotnik Pjongčang Sportal "Želela sem si le, da bi bili doma ponosni name" #video Gloria sprejem thumb Sportal Gloria Kotnik padla v objem domačih in spet jokala #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin