Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2022,
10.38

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

smučarski skoki Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Urša Bogataj Urša Bogataj Nika Križnar Nika Križnar Peking 2022 Peking 2022 Pošta Slovenije

Petek, 22. 4. 2022, 10.38

2 leti

Priložnostna poštna znamka v čast olimpijcem

Zlate slovenske junake doletela izjemna čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Urša Bogataj Sprejem | Urša Bogataj je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila kar dve zlati medalji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Urša Bogataj je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila kar dve zlati medalji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pošta Slovenije bo danes izdala poštno znamko v čast zlatim slovenskim olimpijcem na letošnjih zimskih igrah v Pekingu. Mesto na znamki so si tokrat priborili smučarski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc. Izid znamke bo spremljal ovitek prvega dne, na katerem bo upodobljena dvakrat zlata z OI, Urša Bogataj.

Cene Prevc Planica
Sportal Takoj bi podpisal, da naredijo skakalnico, veliko kot Eifflov stolp #video

Urša Bogataj je na Kitajskem spisala neverjetno zgodbo o uspehu. Osvojila je namreč dve zlati medalji, kar je pred tem od slovenskih športnic na zimski izvedbi olimpijskih iger uspelo le še alpski smučarki Tini Maze. Prvo medaljo je osvojila že uvodni dan olimpijskih tekmovanj, ko je slavila zmago na posamičnih tekmi, njen uspeh pa je z bronastim odličjem dopolnila še Nika Križnar.

Obe sta nekaj dni pozneje sodelovali tudi pri novem zgodovinskem dogodku, osvojitvi prvega naslova olimpijskih prvakov na tekmi mešanih ekip, kjer sta se jima pridružila še Peter Prevc in Timi Zajc.

Mešana slovenska zasedba je blestela na letošnjih zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mešana slovenska zasedba je blestela na letošnjih zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenci so najbližje tekmece za seboj pustili za več kot 110 točk oziroma za več kot 220 metrov. Za piko na i sta Prevc in Zajc skupaj s Cenetom Prevcem in Lovrom Kosom osvojila še srebro na moški ekipni tekmi.

Na Pošti poleg znamk, s katerimi obeležujejo vsakokratne olimpijske igre, že tradicionalno zaznamujejo tudi vse prejemnike zlatih olimpijskih kolajn. Kot ob tem poudarjajo, znamke s športno tematiko v svetu filatelije veljajo za še posebej tržno privlačne in zanimive.

Nika Križnar
Sportal Križnarjeva pokazala fotografijo, kakršnih na njenem profilu nismo vajeni
Ne spreglejte