SiolNET. Sportal Zimski športi
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Cene Prevc v oddaji Jutro na Planetu

Takoj bi podpisal, da naredijo skakalnico, veliko kot Eifflov stolp #video

1,27

termometer

Cene Prevc, najdaljši od Slovencev v letošnji Planici, pravi, da bi takoj poletel 300 metrov. "Kar zadeva nas, bi takoj podpisali, da nam naredijo tako skakalnico."

Planica nedelja Sportal Jelar z globusom, P. Prevc na stopničkah, C. Prevc z najdaljšim poletom!

Cene Prevc | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Cene Prevc Foto: Vid Ponikvar/Sportida Cene Prevc je bil z 246 metri najdaljši od slovenskih skakalcev na letošnjem planiškem prazniku. "Zadovoljen sem bil. Presrečen. A ko se je po dveh dneh umiril 'džumbus' in sem si skok pogledal na internetu, sem se prijel za glavo. Če bi bil točen na mizi, bi šlo še kakšen meter dlje," je deset dni po koncu sezone v sproščenem pogovoru v oddaji Jutro na Planetu priznal srednji od bratov Prevc. 

V studiu Planet TV je prinesel tudi olimpijsko moštveno kolajno. Ta tehta 550 gramov. "Smo za šalo stavili, kako težka je, in smo jo stehtali." Ima jo doma, shranjeno v škatli, na polici. Pokale pa ima spravljene v škatlah v hiši pri starših. 

Takoj bi poletel 300 metrov 

Poletel je 246 metrov. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Poletel je 246 metrov. Foto: Vid Ponikvar/Sportida V dolžino je skočil za dobre tri ljubljanske Nebotičnike, še malo, pa bi dosegel Eifflov stolp, ga je izzvala voditeljica Suzana Kozel. A poleti prek 300 metrov bi bili gotovo nevarni? "Ah, kje! Kar zadeva nas skakalce, bi takoj podpisali, da nam naredijo tako skakalnico. Ampak Mednarodna organizacija FIS tega ne dovoli, saj mora biti vse v varnih omejitvah. Upam, da kmalu dovolijo še večje skakalnice." 

Trenutno letalnice v Vikersundu, Oberstdorfu in Planici veliko daljših poletov ne omogočajo, pove Cene Prevc. "Letos je bil polet v Vikersund za pet, osem metrov krajši kot takrat, ko je padel svetovni rekord. Na planiški pa bi po moje lahko pristali pri 255 metrih. Organizatorji in vodja tekmovanja so jo res 'speglali v nulo'." Svetovni rekord je pred petimi leti na Norveškem postavil Stefan Kraft z 253,5 metra.

Aljoša Dolhar Sportal ''Bili smo blizu katastrofi, na koncu pa čista evforija''

Pred skoki posluša Barve ocena

Za tako dolge polete se je treba res dobro zbrati. Pri tem si skakalci pomagajo z glasbo. Kaj ob čakanju na svoj polet posluša Cene? "AC/DC Thunderstruck poslušam že od lani. Sem ga prekopiral do Petra. To sezono pa sem večkrat poslušal skupino Joker Out. Saj njihove priljubljene pesmi so tudi dobre, a mene, kar je priljubljeno, odbija, tako da sem največkrat poslušal Barve oceana."

Lahko si še tako izmučen, pa te navijači v Planici dvignejo

Navijači te dvignejo. | Foto: Navijači te dvignejo. Ker je pred poletom tako zelo osredotočen na izvedbo, navijačev v izteku ne sliši. A navijaška kulisa pod Poncami je bila letos res lepa, prizna. "Meni je vseeno, ali navijači so ali niso. Vsak mora oddelati tekmo. A letos sem začel razmišljati, kaj slovenski navijači dajo nam, slovenskim skakalcem. Mi smo celo zimo v tujini, za nami so štirje meseci tekem, potovanj, naporov, veselja, žalosti. In ko pridemo v Planico, smo že malo iztrošeni. Potem pa doživimo te slovenske navijače in v na finalu imamo potem to prednost. Lahko si še tako izmučen, pa te navijači kar dvignejo."

Robert Hrgota Planica 2022 Sportal Kaj takega se v slovenski skakalni reprezentanci še ni zgodilo
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin