Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 1. 2022,
12.33

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,36

7

Natisni članek

Sljeme Alexis Pinturault Victor Muffat-Jeandet

Petek, 7. 1. 2022, 12.33

2 leti, 3 mesece

Victor Muffat-Jeandet si je na sljemenu zlomil gleženj in končal sezono

Francozi po udarcu v Zagrebu: Šlo je predaleč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,36

7

Victor Muffat Jeandet | Victor Muffat-Jeandet si je na četrtkovem slalomu na Sljemenu, ki so ga po 19 nastopih odpovedali, zlomil gleženj in končal sezono. | Foto Guliverimage

Victor Muffat-Jeandet si je na četrtkovem slalomu na Sljemenu, ki so ga po 19 nastopih odpovedali, zlomil gleženj in končal sezono.

Foto: Guliverimage

Poskus izvedbe četrtkovega slaloma na Sljemenu, ki so ga zaradi slabih razmer na progi večkrat prekinili, po nastopu Štefana Hadalina pa tudi odpovedali, dviguje veliko prahu. Glasne kritike prihajajo iz francoskega tabora, saj si je Victor Muffat-Jeandet zlomil desni gleženj, tako da je moral prečrtati olimpijske igre. Zanj je sezona končana. "FIS, vse skupaj je šlo predaleč," je na družbenem omrežju zapisal francoski smučarski zvezdnik Alexis Pinturault.

Sljeme odpoved
Sportal Po norem rodeu nad Zagrebom tekma odpovedana

Odpovedan moški slalom na Sljemenu bo še nekaj časa vroča tema pogovorov. Organizatorji so preizkušnjo najprej s srede prestavili na četrtek, ko so po zahtevnih pripravah in utrjevanju proge s soljo le začeli tekmo, jo večkrat prekinili za dodatno utrjevanje, a razmere na progi niso dovoljevale regularne izvedbe. Po številki 19 in Štefanu Hadalinu so se vdali in slalom dokončno odpovedali. Po mnenju mnogih prepozno.

Največ kritik prihaja iz francoskega tabora, saj si je po prvih informacijah nogo poškodoval Victor Muffat-Jeandet. Francoska smučarska zveza je zapisala, da si je 32-letnik zlomil desni gleženj in že odpotoval v domovino, kjer bodo po dodatnih pregledih začrtali pot okrevanja. Francozi so v skrbeh, da bo izkušeni smučar zaradi tekme, ki na koncu ni štela za nič, ostal brez olimpijskih iger. Črne slutnje so se na koncu uresničile, Muffat-Jeandet je potrdil, da ga čaka operacija in da je sezone zanj že konec.

Andreja Slokar Levi
Sportal Andreja Slokar brez Zlate lisice

Francoski zvezdnik alpskega smučanja Alexis Pinturault je okrcal FIS. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Francoski zvezdnik alpskega smučanja Alexis Pinturault je okrcal FIS. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Če bi prevladal razum ...

"To danes je šlo predaleč, FIS. Jezen sem in žalosten za svojega prijatelja Victorja Muffata-Jeandeta. Držim pesti zanj in čakam na sveže informacije," je na družbenem omrežju zapisal zmagovalec skupnega in veleslalomskega seštevka lanske sezone Alexis Pinturault, eden od članov francoskega tabora pa je dodal: "Naš šport je vse bolj smešen. Res je, da so fantje smučali že v zahtevnejših pogojih, a če bi prevladal razum, tekme sploh ne bi začeli. Tako pa je rezultat zanj katastrofalen, saj je verjetno izgubil možnost za vidnejši rezultat na olimpijskih igrah."

Ana Bucik
Sportal Vlhova nepremagljiva v slalomu, Ana Bucik bi bila brez napake zelo visoko
Sljeme veter
Sportal Kostelić želi težje tekme, dobil je vetrovno loterijo, prihaja še dež
Janica Kostelić
Sportal Poseben dan za zadržano dekle, ki je pri sosedih sprožilo val evforije #video
Zagreb, Sljeme, slalom za svetovni pokal, odpoved
Sportal Moški slalom na Sljemenu prestavljen na četrtek
Meta Hrovat Kranjska Gora
Sportal Delali vso noč, da bo proga kljub pol metra novega snega dobra
Ne spreglejte