SiolNET. Sportal Zimski športi
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zlata lisica v Kranjski gori

Delali vso noč, da bo proga kljub pol metra novega snega dobra

0,85

termometer

Meta Hrovat Kranjska Gora | Na domači proge Mete Hrovat bo Zlata lisica tretje leto zapored. | Foto: Reuters
Na domači proge Mete Hrovat bo Zlata lisica tretje leto zapored. Foto: Reuters

Kranjska Gora bo konec tedna prizorišče tekem za svetovni pokal alpskih smučark. Medtem ko v Mariboru Zlate lisice niso mogli izpeljati zaradi pomanjkanja snega, pa je v Kranjski gori ponoči zapadlo pol metra novega snega, ki so ga vso noč obdelovali s teptalci.

Najprej je progo na poligonu Podkoren močil dež, ki je bil dobrodošel za organizatorje 58. Zlate lisice, saj delavcem ni bilo treba z vodo namočiti proge, kar je del končne priprave tekmovalne proge. Toda po dežju je začelo snežiti in v 12 urah je v Podkorenu zapadlo pol metra snega. To pa je pomenilo, da je bilo treba delati vso noč, sneg najprej kompaktno obdelati s teptalci, nato pa odvečni sneg odstraniti s proge. Nočna akcija se je začela po sneženju ob dveh ponoči, končala pa se je uspešno ob osmih zjutraj.

Markus Mayr, direktor tehničnih disciplin svetovnega pokala za ženske, je bil zadovoljen, vodja tekmovanja Mitja Dragšič in ekipa pa utrujeni. Po burni noči je posijalo sonce, tudi napoved je z jasnimi in mrzlimi nočmi sila obetavna, kar pomeni, da bodo končno utrjevanje proge zdaj spet prevzele pričakovane nizke temperature.

"Proga je že zelo dobra in bo le še boljša. Jutrišnjo prosto smučanje na njej za tekmovalke smo sicer odpovedali, ker je snega enostavno preveč, a ne več na progi, temveč okrog nje. Potrebujemo čas, da ponovno postavimo vse ograje, ki jih je novi sneg podrl, hkrati pa moramo poskrbeti še za lepo kuliso ob progi in v ciljni areni," je iz Kranjske Gore sporočil Dragšič.

Zlata lisica bo v Kranjski Gori namesto v Mariboru vsega skupaj desetič. Lisičke so se na nadomestnem prizorišču pod Vitrancem pomerile že v letih 1976, 1988, 1991, 2007, 2012, 2014, 2018, 2020 in 2021.

Na 58. Zlati lisici ne bo gledalcev. V ciljni areni bo tribuna, vendar zgolj za povabljene goste, ki bodo vsi akreditirani. Sobotni spored bo v znamenju veleslaloma, s prvo vožnjo ob 9.30 in drugo ob 12.30. V nedeljo bo še slalom. Z začetkom prve in druge vožnje ob istih urah kot dan prej.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin