Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2017,
9.20

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

3

Natisni članek

Felix Neureuther Ilka Štuhec Ilka Štuhec Fis

Nedelja, 26. 11. 2017, 9.20

6 let, 4 mesece

Poškodba Felixa Neureutherja

Velik udarec za Nemčijo in svetovno smučanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

3

Felix Neurether | Foto Sportida

Foto: Sportida

Začetek sezone alpskega smučanja 2017/18 je poskrbel za novo neprijetno zgodbo. 33-letni Nemec Felix Neureuther, ki se je nedavno izkazal z zmago v slalomu v Leviju na Finskem, si je na treningu v ZDA koleno poškodoval tako hudo, da v tej sezoni ne bo več nastopal. S tem je splavala po vodi možnost, da bi se potegoval za medalje na bližajočih se olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Nemški zvezdnik belega cirkusa, ki si je od olimpijske sezone obetal veliko, je sezono 2017/18 končal še pred začetkom decembra. Izkušeni Bavarec Felix Neureuther je na treningu v ZDA, kjer se je pripravljal na veleslalom v Beaver Creeku (na sporedu bo 3. decembra), tako hudo padel, da si je strgal križne vezi levega kolena.

Okrevanje bo trajalo zelo dolgo, tako da 33-letni Nemec, zmagovalec uvodnega slaloma v Leviju, kjer se je veselil 13. zmage na tekmah za svetovni pokal, v tej sezoni ne bo več nastopil.

"Sezone je konec. A obstajajo še mnogo hujše stvari, ki bi se mi lahko pripetile. Zato moramo ostati pozitivne narave," je sporočil prek Instagrama.

 

Broke my ACL today. Season is over 😔! But there are way worse things what can happen. So stay positive!

A post shared by Felix Neureuther (@felix_neureuther) on

Tolažbo je našel v družini in javnosti sporočil, da bo lahko zdaj, ko ga čaka dolgotrajno okrevanje, več časa preživel s hčerko Matildo. Rodila se je 14. oktobra.

Nemški osmoljenec se bo v domovino vrnil v ponedeljek, nato ga kmalu čaka operacija. V pestri karieri na olimpijskih igrah še ni stal na zmagovalnem odru. Želja se mu ne bo izpolnila niti februarja 2018, ko bodo oči svetovne športne javnosti uprte v Južno Korejo. Zaradi poškodbe še ne namerava končati kariere. ''Nasvidenje Beaver Creek, se vidimo prihodnje leto," je napovedal na Instagramu.

Neureuther je novico sporočil prek družbenega omrežja Facebook: 

Nemški alpski smučar ni edini, ki bo zaradi poškodbe izpustil sezono 2017/18. Usoda se je kruto poigrala s številnimi smučarji in smučarkami. Tudi z najboljšo slovensko smučarko Ilko Štuhec, ki bo zaradi poškodbe kolena in dolgotrajnega okrevanja ostala brez olimpijskih nastopov v Aziji.

Najhuje jo je skupil Francoz David Poisson, ki je pred dvema tednoma izgubil življenje na treningu smuka v Kanadi.

Ne spreglejte