Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 1. 2021,
14.59

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

31

Natisni članek

novoletna turneja Robert Hrgota Timi Zajc Timi Zajc

Ponedeljek, 4. 1. 2021, 14.59

3 leta, 4 mesece

Timi Zajc v nižji rang tekmovanja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

31

Timi Zajc Nižni Tagil | Timi Zajc še ni pripravljen, da bi lahko tekmoval v svetovnem pokalu. | Foto Sportida

Timi Zajc še ni pripravljen, da bi lahko tekmoval v svetovnem pokalu.

Foto: Sportida

Slovenska reprezentanca bo v sredo v Bischofshofnu zaključila z novoletno turnejo, nato pa neposredno odpotovala na naslednjo postojanko v Titisee-Neustadt, kjer še ne bo skakal Timi Zajc. Lahko se zgodi, da ga v januarju sploh ne bomo videli na tekmah svetovnega pokala. Zato pa bo nastopil na tekmi celinskega pokala.

Na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici je mladi skakalec Timi Zajc s svojimi izjavami sprožil val, ki je odnesel glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, sam pa je prav tako izgubil stik z A-reprezentanco.

Na državnem prvenstvu v Planici si nato ni priskakal mesta v ekipi za prestižno novoletno turnejo, videti pa je, da ga še nekaj časa ne bomo videli na tekmah svetovnega pokala.

Timi Zajc
Sportal Timi Zajc stoji za svojimi besedami in išče recept za vrnitev med elito #video
Halvor Egner Granerud
Sportal Mladi Norvežan najprej napadel Stocha, nato se mu opravičeval

Trenutna raven skakanja pri Timiju ni na ravni za svetovni pokal

Anže Lanišek, Peter Prevc, Cene Prevc, Domen Prevc, Žiga Jelar in Tilen Bartol bodo skakalci na zadnji postojanki turneje v Bischofshofnu, v Zakopanah sredi januarja pa se jim bo priključil Bor Pavlovčič, ki je zapustil turnejo in odpotoval domov na trening.

Robert Hrgota je v stiku z njegovim klubskim trenerjem pri SSK BTC Ljubno. | Foto: Vid Ponikvar Robert Hrgota je v stiku z njegovim klubskim trenerjem pri SSK BTC Ljubno. Foto: Vid Ponikvar

"To je sedmerica, ki bo šla naprej tudi v Lahti in Willignen, če bo vse potekalo normalno," je izpostavil glavni trener Robert Hrgota in tako dal vedeti, da bi lahko ista ekipa nastopala vse do konca januarja.

Ljubitelje skokov zanima, kakšen status ima trenutno Zajc, ki trenira v Sloveniji s klubskim trenerjem. Prvi mož stroke A- reprezentance, ki je nasledil Bertonclja, je v stiku z njim, zato je iz prve roke podal informacije, kako skače nadarjeni slovenski skakalec: "S trenerjem sva bila v stiku. Trenutno njegova raven skakanja ni tako visoka, da bi lahko tekmoval v svetovnem pokalu. Bom spremljal, kako bo potekal njegov napredek, kako se bo forma izboljševala."

Anže Lanišek
Sportal Glasno izrečeni besedi izvrstnega Laniška povedali vse
Anže Lanišek novoletna turneja
Sportal Anže Lanišek le za legendarnim Poljakom!

Na celinski pokal

Prav tako je postalo jasno, da bo Timi svojo pripravljenost preizkusil v celinskem pokalu. Torej bo stopil v nižji rang tekmovanja. Naslednja postojanka v celinskem pokalu bo 16. in 17. januarja Innsbruck, ki bo nadomestil Bischofshofen. In tam si bo lahko z dobrimi skoki priskakal vstopnico za svetovni pokal.

Timi Zajc bo skakal na tekmi celinskega pokala. | Foto: Vid Ponikvar Timi Zajc bo skakal na tekmi celinskega pokala. Foto: Vid Ponikvar

"Celinski pokal je njegova naslednja postojanka, da začne tam skakati. Če bo pokazal, da je najboljši, je dobrodošel v svetovnem pokalu. Potrebujemo čim več dobrih skakalcev. Vemo, da Timi lahko posega po najvišjih mestih," je Hrgota spregovoril o Zajcu, ki je v zimskem delu skakalne sezone nazadnje nastopil v celinskem pokalu pred tremi leti v Erzurumu.

Jure Šinkovec
Sportal Poškodbe, ki so se zgodile v nepravem času, so mu odprla nova vrata
Ne spreglejte