Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2018,
14.17

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Ana Drev Ilka Štuhec Ilka Štuhec Maruša Ferk Ana Bucik Alpsko smučanje Meta Hrovat

Četrtek, 20. 12. 2018, 14.17

5 let, 4 mesece

Poškodba Mete Hrovat

Težave v slovenskem ženskem alpskem taboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Meta Hrovat | Meta Hrovat ima težave z gležnjem. | Foto Nebojša Tejič/STA

Meta Hrovat ima težave z gležnjem.

Foto: Nebojša Tejič/STA

Svetovni pokal za ženske se bo nadaljeval v Franciji, kjer bosta v petek in soboto na sporedu veleslalom in slalom. Za zdaj je največja verjetnost, da bo na petkovem veleslalomu slovenske barve branila le Ana Drev. Meta Hrovat bo zaradi težav z gležnjem izpustila Courchevel, Ana Bucik pa se bo o startu odločila na dan tekme.

Iz slovenskega tabora so dan pred tekmo sporočili, da na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark v Courchevelu ne bo nastopila Meta Hrovat, lastnica edinih slovenskih ženskih veleslalomskih točk v tej sezoni.

Pod gležnjem leve noge se ji je nabrala tekočina, ki jo je bilo treba odstraniti. Ker na start ne bi šla popolnoma pripravljena, so se v ekipi odločili, da prihajajoči tekmi izpusti in se ekipi pridruži po prihodu iz Francije.

Marcel Hirscher
Sportal Hirscher do nove zmage, Hadalin prišel do uspeha kariere

Shiffrinova se bo pridružila belemu cirkusu

Mikaela Shiffrin ni tekmovala v Val Gardeni, kjer je blestela Ilka Štuhec. | Foto: Sportida Mikaela Shiffrin ni tekmovala v Val Gardeni, kjer je blestela Ilka Štuhec. Foto: Sportida Na sobotnem slalomu bo poleg Bucikove nastopila še Maruša Ferk. Hrovatova je v Söldnu osvojila 18. mesto, v Killingtonu pa je nastopila v finalu, a je bil njen zaostanek prevelik za točke.

Na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu je slavila Francozinja Tessa Worley, v Killingtonu pa je bila najhitrejša Italijanka Federica Brignone. Po tem, ko je izpustila Val Gardeno, se bo v Courchevelu belemu cirkusu znova pridružila ameriška šampionka Mikaela Shiffrin, vodilna smučarka v seštevku sezone.

Shiffrinova je zmagala na uvodnih slalomih v Leviju in Killingtonu, zmagala je tudi na paralelnem slalomu v St. Moritzu, na katerem je bila Ferkova 14. Za slovenske slalomske točke sta na obeh v tej sezoni izpeljanih posebnih slalomih poskrbeli Hrovatova in Ferkova.

Ilka Štuhec si je vzela krajši premor

Zmagovalka Val Gardene Ilka Štuhec, ki ji je uspel zgodovinski dvojček, zmagala je tako na smuku kot tudi na superveleslalomu, si je vzela krajši tekmovalni premor.

Mariborčanka je v torek in sredo v Val Gardeni stala na najvišji stopnički. | Foto: Sportida Mariborčanka je v torek in sredo v Val Gardeni stala na najvišji stopnički. Foto: Sportida

Edina smučarja v zgodovini, ki sta v Val Gardeni na progi Saslong v dveh dneh tekmovanj osvojila obe zmagi, smukaško in superveleslalomsko, sta najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec in Norvežan Aksel Lund Svindal, ki mu je ta dosežek uspel pred tremi leti, 18. in 19. decembra 2015.

Ilka Štuhec
Sportal Vsak dan Zdravljica pač ne more zveneti
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec: Poskušal zajokati, pa ni šlo
Borut Pahor Ilka Štuhec
Sportal Slovenija se klanja Žanu in Ilki, Pahorja zanima tudi Fak
Ilka. Žan.
Sportal Slovenci družno dohiteli in prehiteli Lindsey Vonn
Sportal Izjemna Ilka velika zmagovalka igre stotink
Ski. Ilka Štuhec. Špela Pretnar. Matjaž Vrhovnik. Žan Kranjec.
Sportal Zgodovinsko in nepozabno, a ne enkratno
Ne spreglejte