Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
12.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

Natisni članek

Stephanie Venier Ilka Štuhec Ilka Štuhec Sofia Goggia svetovni pokal

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 12.00

5 let, 1 mesec

PRED FINALOM SVETOVNEGA POKALA

Stephanie Venier napada razoroženo Ilko Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04
Sofia Goggia | Sofia Goggia blesti v zaključku sezone.  | Foto Sportida

Sofia Goggia blesti v zaključku sezone.

Foto: Sportida

Sofia Goggia in Kjetil Jansrud sta bila v Soldeuu najboljša na uvodnih treningih smuka, s katerima se začenja finale svetovnega pokala. Razplet bo z zanimanjem spremljala tudi poškodovana Ilka Štuhec, trenutno še vedno tretja smukačica svetovnega pokala.

Sportal Z 1,6 milijona evrov še vedno palček med smučarskimi velikani

Če sodimo po prvih treningih pred sredinim smukaškim finalom sezone, bosta v Andori najvišje merila Kjetil Jansrud in Sofia Goggia. Italijanka, ki je zaradi jesenskega zloma gležnja izpustila dobršen del sezone, nato pa se je na treh tekmah zavihtela na stopničke svetovnega pokala in na SP v Aareju osvojila srebro, je ob prvem preizkusu proge za 69 stotink sekunde prehitela Michaelo Wenig, tretja pa je bila Tina Weirather. Na moškem treningu pa je najboljši čas postavil Jansrud. Za 24 stotink sekunde je za njim zaostal Francoz Johan Clarey, še osem stotink sekunde počasnejši pa je bil Norvežan Adrian Smiseth Sejersted.

Ilka Štuhec
Sportal Dvojna negotovost Ilke Štuhec

Ilki Štuhec bi "ustrezala" odpoved tekme

Čeprav rekonvalescentka po poškodbi Goggia blesti, pa zaradi pozne vključitve v sezono nima več možnosti za kakšno od kolajn svetovnega pokala. Mali globus bo zanesljivo pristal v avstrijskih rokah. Nicole Schmidhofer ima pred sklepnim dejanjem kar 90 točk prednosti pred rojakinjo Ramono Siebenhofer. Na tretjem mestu je poškodovana Ilka Štuhec (343 točk), ki pa ima le tri točke prednosti pred Stephanie Venier (340). Ta bi pred Štajerko skočila že s 15. mestom, popolno avstrijsko zmagoslavje pa bi lahko preprečila še Nemka Kira Weidle (278) ali pa odpoved tekme.

Ilka Štuhec se na zadnji smukaški preizkušnji sezone ne bo mogla soočiti s Stephanie Venier in Ramono Siebenhofer. | Foto: Sportida Ilka Štuhec se na zadnji smukaški preizkušnji sezone ne bo mogla soočiti s Stephanie Venier in Ramono Siebenhofer. Foto: Sportida

Feuz na pragu drugega globusa

V moški konkurenci se smukaški globus drugo zaporedno sezono nasmiha Beatu Feuzu. Švicar (500 točk) ima pred sredino tekmo 80 točk naskoka pred Dominikom Parisom (420). V praksi to pomeni, da bi Feuz, ki v tej sezoni na stopničkah ni stal le na prvem smuku, italijanski napad v vsakem primeru odbil že z 12. mestom. Če bo Paris drugi, Feuzu za globus zadostuje že 15. mesto. Če pa bo tretji ali slabši, bi branilec lovorike lahko ostal celo brez točk, a bi se vseeno dokopal do skupne zmage. Avstrijec Vincent Kriechmayr (294) medtem na tretjem mestu že preveč zaostaja, da bi lahko upal na napad na vrh.

Marcel Hirscher
Sportal "Vi mi povejte, ali sem najboljši v zgodovini"

Slovenci v Andori

Smukaški zaključek sezone bo tokrat minil brez neposrednega slovenskega prispevka. V superveleslalomu bosta nastopila Klemen Kosi in Boštjan Kline. V veleslalomu bo piko na i dobri sezoni poskušal postaviti Žan Kranjec, v slalomu Štefan Hadalin, v obeh ženskih tehničnih disciplinah pa Meta Hrovat.

Ne spreglejte