SiolNET. Sportal Zimski športi
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spremembe v biatlonski vrsti. Prihaja tudi Anamarija Lampič?

0,71

termometer

Anamarija Lampič | Bo Anamarija Lampič kmalu biatlonka? "Za zdaj ni bilo nič uradnega, ko bo vse skupaj potrjeno, bomo o novostih seveda tudi obvestili javnost na novinarski konferenci," pravi Tomas Globočnik, še nepotrjeni novi vodja panoge biatlon pri SZS. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Bo Anamarija Lampič kmalu biatlonka? "Za zdaj ni bilo nič uradnega, ko bo vse skupaj potrjeno, bomo o novostih seveda tudi obvestili javnost na novinarski konferenci," pravi Tomas Globočnik, še nepotrjeni novi vodja panoge biatlon pri SZS. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo slovenske biatlonske reprezentance bo prevetreno, novi predsednik panoge Boštjan Ule sestavlja svojo ekipo, Janez Ožbolt zapušča mesto vodje panoge, njegov naslednik bo Tomas Globočnik, a to še ni uradno. Sprememba se obeta tudi na mestu glavnega trenerja moške vrste, kjer naj bi Janeza Mariča nasledil Nemec Ricco Gross. Si bo puško na ramena oprtala tudi naša izvrstna smučarska tekačica Anamarija Lampič?

Anamarija Lampič Sportal Senzacija: Anamarija Lampič naj bi zamenjala športno panogo!

Na aprilskih volitvah Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije so za novega predsednika izvolili Boštjana Uleta, do zdaj vodjo biatlonskega pogona pri Smučarskem klubu Cerknica. Novi predsednik ima svojo vizijo in sestavlja tudi svojo ekipo, nam je danes potrdil odhajajoči vodja panoge Janez Ožbolt.

"Volitve so bile, odločitev je padla, prišel je novi predsednik, ki si sestavlja novo ekipo. Zadevo prevzemajo novi ljudje," nam je povedal Ožbolt. O predsedniku so prvič odločali že januarja letos, ko je bil izid glasovanja neodločen, do aprilskih pa je Ule na svojo stran pridobil še en klub in zdaj so že v fazi "predaje poslov".

"Prosim za razumevanje"

Tomas Globočnik, kot kaže, prevzema mesto vodje biatlonske panoge pri SZS. | Foto: Vid Ponikvar Tomas Globočnik, kot kaže, prevzema mesto vodje biatlonske panoge pri SZS. Foto: Vid Ponikvar Za Ožboltovega naslednika so izbrali še enega nekdanjega biatlonca, zadnja leta pa strokovnega komentatorja na Televiziji Slovenija Tomasa Globočnika.

Poklicali smo torej še njega, a ta še ni uradno zasedel funkcije vodje panoge. "Prav veliko ne morem povedati. O nekaterih stvareh niti še nisem obveščen. Za zdaj ni bilo nič uradnega, ko bo vse skupaj potrjeno, bomo o novostih seveda tudi obvestili javnost na novinarski konferenci. Prosim za razumevanje," je odgovoril Globočnik.

Dogajanje v slovenski biatlonski vrsti je vsekakor pestro, pravkar poteka velika prevetritev. Ule je prevzel predsednikovanje od Blaža Repinca, gotov je tudi odhod Ožbolta, vse druge informacije, o katerih je danes pisal Dnevnik, pa so za zdaj neuradne. Nekdanji nemški biatlonec Ricco Gross naj bi bil na mestu glavnega moškega trenerja slovenske vrste že dejstvo, pravi Ožbolt, medtem ko Globočnik opozarja, da mora vse spremembe potrditi še Zbor za biatlon.

Anamarija Lampič Sportal "Anamarija s puško? O, lahko bi bila dobra. Vsekakor je dobrodošla!"

V začetku junija bo jasno vse

Najprej je na programu sestanek Strokovnega sveta, nato bo ta predlagal kandidate za trenerje, ki jih mora potrditi Zbor za biatlon. "Držati se moramo formalnih postopkov in se usklajevati s Smučarsko zvezo Slovenije, kdaj lahko sploh pripravimo novinarsko konferenco. Še enkrat prosim za razumevanje, da bodo stvari izpeljane tako, kot je treba," pravi najverjetnejši bodoči vodja panoge.

Struktura trenerskih vrst se bo spremenila, smo izvedeli neuradno. Strokovni svet se bo sestal še ta teden, predlagal sestavo reprezentance, Zbor pa jo bo nato moral potrditi do konca meseca. Uradno potrditev lahko pričakujemo v začetku junija.

Pa Anamarija Lampič?

"Volitve so bile, odločitev je padla, prišel je novi predsednik, ki si sestavlja novo ekipo," pravi Janez Ožbolt. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Volitve so bile, odločitev je padla, prišel je novi predsednik, ki si sestavlja novo ekipo," pravi Janez Ožbolt. Foto: Grega Valančič/Sportida Biatlonska "predaja poslov" torej poteka po uveljavljenih postopkih, vprašanje o morebitnem prestopu Lampičeve v biatlonske vrste pa je vezano tudi na imenovanje trenerke ali trenerja ženskega dela reprezentance. Ali bo to Andreja Mali ali kdo drug, za zdaj še ni znano, glede prihoda Anamarije Lampič pa prav tako ni nič otipljivega. 

"Glede Anamarije ne vem, nekaj sem slišal, ampak samo tisto, kar je krožilo v javnosti," pravi Ožbolt, Globočnik pa dodaja: "O tem vem samo to, kar je namigovala sama, za zdaj ni nič uradnega. Vse te stvari gredo prek Smučarske zveze."

Več bo bržčas znanega v prihodnjih dneh, ko bodo o tej temi tekli pogovori na sestankih in se bodo stvari uskladile s krovno slovensko smučarsko zvezo, nenazadnje je to vprašanje tudi za panogo tek na smučeh, ki prav tako doživlja spremembe. Tam naj bi glavnega trenerja Nejca Brodarja nasledil Norvežan Ola Vigen Hattestad.

Preberite še:

Uroš Velepec - Pokljuka 2021 Sportal Uroš Velepec ima po odhodu iz Ukrajine novo službo Jakov Fak, Peking Sportal "Kako ocenjujem sezono? Vsekakor nisem zadovoljen!" Dmitro Sportal Ukrajinski biatlonec, ki brani domovino, z zapisom nad brata Fourcade Pokljuka Sportal Pokljuka se vrača v koledar biatlonskega svetovnega pokala Klemen Bauer Sportal V takšnih vlogah jih ne bomo več videvali

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin