Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2023,
10.22

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

SP Gruzija 2023 Tim Mastnak Gloria Kotnik deskanje

Sreda, 22. 2. 2023, 10.22

1 leto, 1 mesec

SVETOVNO PRVENSTVO, BAKURIANI, PARALELNI SLALOM, DVOJICE

Hitro slovo Tima Mastnaka in Glorie Kotnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Gloria Kotnik Tim Mastnak | Gloria Kotnik in Tim Mastnak sta izpadla v osmini finala. | Foto Gregor Mlakar/STA

Gloria Kotnik in Tim Mastnak sta izpadla v osmini finala.

Foto: Gregor Mlakar/STA

Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta tekmovanje v mešanih dvojicah v paralelnem slalomu na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v Bakurianiju v Gruziji končala v osmini finala. Boljša od Slovencev sta bila tekmovalca prve švicarske ekipe Dario Caviezel in Julie Zogg.

Slovenska deskarja sta v predtekmovanju premagala ekipo Južne Koreje, za katero sta nastopila Jang Seo Hee in Kim Sangkyum. Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta v izločilne boje napredovala s prednostjo 56 stotink.

Italijana Aaron March in Nadya Orcher, člana ekipe Italija 2, sta osvojila zlato medaljo. V finalu sta premagala Avstrijca Andreasa Prommeggerja in Sabine Schöffmann. Bron sta osvojila slovenska krvnika Švicarja Caviezel in Zogg, ki sta v malem finalu premagala prvo italijansko ekipo, v kateri sta bila Maurizio Bormolini in Lucia Dalmasso.

"Danes sem prikazal dve zelo dobri vožnji, torej sem dokazal, da zmorem tudi na takšni podlagi, ki mi sicer nikakor ne ustreza in se na njej precej 'mučim'," je dejal Mastnak. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Danes sem prikazal dve zelo dobri vožnji, torej sem dokazal, da zmorem tudi na takšni podlagi, ki mi sicer nikakor ne ustreza in se na njej precej 'mučim'," je dejal Mastnak. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenca na 13. mestu

Slovenca sta osvojila končno 13. mesto. "Danes sem prikazal dve zelo dobri vožnji, torej sem dokazal, da zmorem tudi na takšni podlagi, ki mi sicer nikakor ne ustreza in se na njej precej 'mučim'. Zadani dnevni cilj sem dosegel. Tudi Gloria se je izkazala. V osmini finala se je na slabši progi korektno in pošteno borila do konca, še na začetku ravnine je bila v zelo dobrem položaju. Na ravnini je, kot smo se dogovorili, 'spustila' desko, a se ji napad žal ni izšel. Vseeno mislim, da je bil najin nastop danes dober," je bil po tretji tekmi prvenstva z vožnjami bolj zadovoljen  Mastnak, ki ga po prihodu v Slovenijo čaka nekaj počitka, z mislimi pa je že na Rogli, kjer bo 15. marca na sporedu paralelni veleslalom za svetovni pokal.

"Po današnjem dnevu sem vendarle lahko zadovoljna. Koleno je ob stoodstotnem napadu zdržalo, to pa je seveda dober obet pred nadaljevanjem sezone," je med drugim dejala Gloria Kotnik. | Foto: Miha Matavž "Po današnjem dnevu sem vendarle lahko zadovoljna. Koleno je ob stoodstotnem napadu zdržalo, to pa je seveda dober obet pred nadaljevanjem sezone," je med drugim dejala Gloria Kotnik. Foto: Miha Matavž

"Tim je danes zelo dobro opravil svoje delo. Imela sva zelo težka nasprotnika. Tudi jaz sem se dobro znašla in borila vse do napake. Po današnjem dnevu sem vendarle lahko zadovoljna. Koleno je ob stoodstotnem napadu zdržalo, to pa je seveda dober obet pred nadaljevanjem sezone," pa je vtise strnila Gloria Kotnik.

Proga je bila po besedah Jureta Hafnerja danes pripravljena precej bolje kot na posamičnih tekmah, Švicarja pa pač premočna. "S Korejcema smo opravili zelo suvereno, tudi proti močnemu švicarskemu paru smo bili dobro na poti. Prvenstvo je za nas torej končano, nismo osvojili želenega. Gremo naprej, čaka nas pomembna tekma in dokazovanje na Rogli ter zaključek sezone," pa je po tretji tekmi vtise strnil strokovni vodja paralelnih disciplin v slovenski reprezentanci.

Preberite še:

Rok Marguč
Sportal Žan Košir in Rok Marguč po dobrem začetku obstala v osmini finala #video
Tim Mastnak
Sportal Košir in Mastnak po bitki na skrajno neenakovredni progi obtičala v osmini finala
Ne spreglejte