Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2019,
16.15

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Rok Tršan Mitja Drinovec Klemen Bauer Miha Dovžan štafeta biatlon

Petek, 18. 1. 2019, 16.15

5 let, 3 mesece

BIATLON, RUHPOLDING, ŠTAFETA (M)

Slovenski biatlonci brez Faka 15., zmaga Norveški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Norveška, biatlon, štafeta | Zmage so se veselili Norvežani. | Foto Getty Images

Zmage so se veselili Norvežani.

Foto: Getty Images

Slovenski biatlonci Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Rok Tršan so na štafetni tekmi v Ruhpoldingu osvojili 15. mesto. V ekipi je manjkal nosilec srebrne kolajne z zadnjih olimpijskih iger v Pyeongchangu Jakov Fak, ki je zaradi bolezni odpotoval domov.

Zmagali so favorizirani Norvežani Lars Helge Birkeland, Vetle Sjastad Christiansen, Tarjei Boe in Johannes Thingnes Boe. Ta je v končnici tekme gladko opravil z Nemcem Benediktom Dollom, ki mu ni pomagala niti podpora 16.000 gledalcev, in Francozom Simonom Desthieuxom. Prvi so zaostali 13,5 sekunde, drugi pa 26,2.

Nemci so upali na presenečenje v zadnjem krogu, kjer sta bila Boe in Doll izenačena, ko pa sta istočasno zapustila strelišče po drugem strelskem nastopu, je bilo jasno, da bo šla zmaga na Norveško, saj je Boe z osmimi zmagami na 11 tekmah prvi tekmovalec sezone. "Res sem bil vesel, ko sem zadel še zadnji strel," je po tekmi povedal Norvežan, ki bi bržkone v smučini lahko nadoknadil tudi eno dodatno polnjenje.

Napet je bil predvsem boj za tretje mesto, kjer je Desthieux v finišu za pol sekunde ugnal Avstrijca Juliana Eberharda. Gledalci pa so bučno pospremili tudi nastop Belgije, ki je osvojila 19 mesto. Od biatlona se je na tekmi namreč poslovil 35-letni nekdanji olimpijski prvak Michael Rösch, ki je za Nemčijo osvajal kolajne na največjih tekmovanjih, kariero pa je sklenil v belgijski vrsti, od tam namreč prihaja njegova mati, za katero je nastopal v zadnjih letih.

Bauer dvakrat v kazenski krog

Slovenija je z Dovžanom začela solidno, v drugi menjavi pa je moral Bauer kar dvakrat v kazenski krog in ekipa je zdrsnila na 16. mesto, Drinovec in Tršan pa sta končala mesto višje.

Klemen Bauer je moral dvakrat v kazenski krog. | Foto: Vid Ponikvar Klemen Bauer je moral dvakrat v kazenski krog. Foto: Vid Ponikvar

"Prav velikega razloga za zadovoljstvo ni. Po drugi strani pa smo bili z dvema kazenskima krogoma in brez Jakova Faka le minuto za desetim mestom, tudi zaostanek 3:30 za Norvežani ni prevelik. S tem se nam ni treba skrivati. Z izjemo Klemna, ki je bil na strelišču preveč neučakan in tvegal, so bili nastopi solidni," je po tekmi povedal trener Uroš Velepec.

Ta upa, da se bo Fak čimprej spet pridruži ekipi. "Za novo leto je doma staknil virozo in očitno se ni do konca pozdravil. Tukaj je spet dobil vročino in odločili smo se, da ga pošljemo domov. Upam, da se hitro vrne, ne sme pa prehitevati z željo."

V soboto bo v Ruhpoldingu ženska štafetna tekma. "Imamo zelo mlado ekipo in dekleta predvsem nabirajo izkušnje. Upam, da bo streljanje hitro in zanesljivo ter da na koncu koga prehitimo," je pred žensko tekmo še dejal Velepec.

Izidi:
moški, 4 x 7,5 km:

1. Norveška 1:09:54,3 (0+8) (Lars Helge Birkeland, Vetle Christiansen, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe)
2. Nemčija + 13,5 (0+6) (Roman Rees, Johannes Kuehn, Arnd Peiffer, Benedikt Doll)
3. Francija 26,2 (0+9) (Emilien Jacquelin, Matin Fourcade, Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux)
4. Avstrija 26,8 (0+11)
5. Rusija 1:04,8 (1+9)
6. Švedska 1:20,8 (0+7)
7. Ukrajina 1:36,3 (0+5)
8. Češka 1:46,5 (0+8)
9. Italija 1:46,6 (2+10)
10. Belorusija 2:21,8 (1+7)
...
15. Slovenija 3:33,3 (2+9) (Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec, Rok Tršan)

Jakov Fak
Sportal Jakov Fak zaradi bolezni odpotoval domov
Johannes Thingnes Boe
Sportal Dvojna zmaga bratov Boe, Fak grešil
Ne spreglejte