Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
15.52

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

Natisni članek

Kranjska Gora pokal Vitranc Vitranc

Sreda, 6. 3. 2024, 15.52

1 mesec, 3 tedne

Po veleslalomu odpadel še slalom

Slabe novice iz Kranjske Gore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08
Kranjska Gora Zlata lisica 2023 | Kranjska Gora ta konec tedna ne bo gostila tekem svetovnega pokala. | Foto Vid Ponikvar

Kranjska Gora ta konec tedna ne bo gostila tekem svetovnega pokala.

Foto: Vid Ponikvar

Kot so sporočili z Mednarodne smučarske zveze (Fis), so bili organizatorji po veleslalomu prisiljeni odpovedati tudi sobotni slalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori, ki bi se moral odviti ta konec tedna.

"Zaradi močnega dežja v zadnjih 24 urah, ki je popolnoma uničil progo, je sobotni slalom v Kranjski Gori odpovedan," so zapisali pri Fis, od koder so še sporočili, da so iskali morebitne možnosti za zamenjavo prizorišča tekme, a je zaradi časovne stiske v tako kratkem času niso uspeli najti.

Že zaradi tako neugodnih razmer in visokih temperatur v zadnjih dnevih so najprej organizatorji v torek odpovedali veleslalom in sporočili, da bo v soboto v Kranjski Gori na sporedu le slalom. Na tej tekmi se je med obema vožnjama na poseben način želel od svoje kariere posloviti tudi Štefan Hadalin, a je zdaj narava vnovič pokazala zobe in poskrbela, da je Kranjska Gora ostala brez obeh tekem. 

Organizatorji so ob tem sporočili, da lahko vsi gledalci, ki so že imeli kupljene vstopnice za tekmi konec tedna vračilo kupnine uredijo preko Eventima.

Kot so sporočili iz STA, bo odpoved tekme pomenila največji finančni udarec za Smučarsko zvezo Slovenije, saj bo bo alpskemu delu manjkalo okrog 200.000 evrov z naslova marketinških in televizijskih pravic. Organizatorji v Kranjski Gori bodo svoje stroške pokrili v večini z naslova zavarovanja, je za Radio Slovenija potrdil generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokal Vitranc Srečko Medven. "Mi lahko mirno spimo," je dejal za nacionalni radio.

"Vreme letos Pokalu Vitranc ni bilo naklonjeno. Potem, ko je včeraj vse kazalo na izvedbo slalomske tekme, je dež preko noči in danes dopoldan odplavil dobršni del snežne odeje ter zmehčal snežno odejo do te mere, da je ne bi mogli pripravit za varno smučanje tekmovalcev," je dejal vodja organizatorjev Gregor Benedik. "Mi smo vložili maksimalen trud, da bi tekmo obdržali, vendar je bila narava letos, po 23 letih, mnogo močnejša od nas. Kupci vstopnic bodo seveda dobili vrnjen denar pri prodajalcu, kjer so vstopnice kupili. Ne preostane nam nič drugega, kot da vas vse povabimo na 64. Pokal Vitranc naslednje leto," je dodal.

V slovenskem taboru obžalujejo predvsem odpoved veleslaloma, saj je Žan Kranjec tako ostal brez tekme in možnosti, da si še izboljša izhodišče v boju za stopničke v končni razvrstitvi posebnega veleslalomskega seštevka. Po devetih izpeljanih veleslalomih zaseda peto mesto s 347 točkami. | Foto: Katja Kodba/STA V slovenskem taboru obžalujejo predvsem odpoved veleslaloma, saj je Žan Kranjec tako ostal brez tekme in možnosti, da si še izboljša izhodišče v boju za stopničke v končni razvrstitvi posebnega veleslalomskega seštevka. Po devetih izpeljanih veleslalomih zaseda peto mesto s 347 točkami. Foto: Katja Kodba/STA

Pomladne temperature in dež odplaknili še zadnje upanje

Kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) je sicer minuli četrtek prižgal zeleno luč za izvedbo obeh tekem v Kranjski Gori, veleslalomske in slalomske. Vendar pa zima ni pokazala zob, želenih mrzlih noči ni bilo od nikoder. Slovenija je marca vstopila v koledarsko in, upoštevajoč toplotne razmere, tudi pravo pomlad, piko na i že tako slabim pogojem pa je v zadnjem dnevu postavilo še močno deževje, ki je tako odplavilo še zadnje upanje, da bi na 63. Pokalu Vitranc spremljali vsaj eno tekmo. 

Zastor nad sezono svetovnega pokala 2023/24, 58. po vrsti, bo padel 24. marca. Nastop na veleslalomu v Saalbachu si je kot član elitne veleslalomske sedmerice zagotovil Žan Kranjec. Miha Hrobat bo kot 22. v seštevku kraljevske discipline lahko nastopil med najboljšo petindvajseterico na zadnjem moškem smuku sezone 24. marca. Od Slovencev je v tej sezoni svetovnega pokala nekaj točk osvojil le še Martin Čater.

Preberite še:

Žan Kranjec
Sportal "Prišel bo dan, ko ga bo nekdo premagal. Lepo bi bilo, da jaz!"
Žan Kranjec
Sportal Kranjec želel stopničke, a so mu domačo tekmo odpovedali
Podkoren pokal Vitranc
Sportal Vodja priprave proge pokala Vitranc: Ves čas čakamo
Štefan Hadalin
Sportal Iskrena izpoved slovenskega smučarja #video
Ne spreglejte