Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2022,
15.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

Žiga Jelar Anže Lanišek Anže Lanišek Lovro Kos Timi Zajc Timi Zajc Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki Robert Hrgota

Ponedeljek, 21. 11. 2022, 15.00

1 leto, 5 mesecev

slovenski tabor v sredo na finsko

Skakalci se bodo prilagodili nogometašem: Nimamo kaj, nogomet je številka 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

smučarski skoki, skakalke, skakalci, novinarska konferenca | Slovenska odprava bo na Finsko odpotovala v sredo, v četrtek tam opravila snežni trening, v petek pa jih čakajo kvalifikacije. | Foto Vid Ponikvar

Slovenska odprava bo na Finsko odpotovala v sredo, v četrtek tam opravila snežni trening, v petek pa jih čakajo kvalifikacije.

Foto: Vid Ponikvar

Smučarski skakalci bodo po uvodni deževni postaji svetovnega pokala v Wisli sezono konec tedna nadaljevali v zasneženem Kuusamu, kamor bo glavni trener Robert Hrgota odpeljal isto zasedbo. Anže Lanišek, Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc, Lovro Kos in Žiga Jelar bodo na sever Evrope odpotovali že v sredo, uvodna tekma skakalce čaka v soboto ob 9. uri po slovenskem času. "Nimamo kaj, nogomet je še vedno številka ena," o tem, da bodo zaradi svetovnega prvenstva v nogometu na delu precej zgodaj, pravi Hrgota, ki je s formo večine ekipe zadovoljen.

Anže Lanišek
Sportal Najboljši slovenski orel si širi obzorja

Tri tedne po začetku nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Wisli se skakalci odpravljajo na Finsko, kjer jih bodo za razliko od Poljske in domovine pričakale zimske razmere. V Ruki, ki je že lep čas pobeljena s snegom, bo nastopila ista slovenska zasedba kot v Wisli. Robert Hrgota bo na Finsko tako odpeljal Anžeta Laniška, Timija Zajca, Petra Prevca, Domna Prevca, Lovra Kosa in Žigo Jelarja.  

"Stanje je dobro. Vseh šest fantov, ki odhajajo, se dobro počuti. Morda ima Lovro malo več težav, a ko bomo na skakalnici v Kuusamu, ki nam vsako sezono nekako dobro dene, verjamem, da bo tudi on deloval dobro," je po ponedeljkovem treningu v Kranju dejal Hrgota.

Robert Hrgota je najbolj zadovoljen s formo Anžeta Laniška, Timija Zajca in Petra Prevca, največ težav ima Lovro Kos. | Foto: Vid Ponikvar Robert Hrgota je najbolj zadovoljen s formo Anžeta Laniška, Timija Zajca in Petra Prevca, največ težav ima Lovro Kos. Foto: Vid Ponikvar

Veliko skakalnico v Ruki ima kar nekaj Slovencev v lepem spominu, od lani tudi Lanišek, ki je na njej vknjižil prvo in edino posamično zmago svetovnega pokala. 26-letnik je bil že v Wisli, kjer slovenskemu taboru sploh na prvi tekmi ni šlo po željah, najbolje razpoloženi Slovenec. Na nedeljski preizkušnji je zaostal le za nepremagljivim Dawidom Kubackim.

"Na prvi tekmi v Wisli se nam je vse izšlo v negativnem smislu, nismo odskakali, kot bi morali, bili smo v nekem krču, kar se takoj pozna na skokih. Kuusama se veselimo. Anže je lani tam prvič zmagal. Zelo dobro deluje, je zelo konstanten, še utrdil je to konstantnost in visoko raven. Pa tudi Timi in Peter sta na visoki ravni, kar me veseli. Žiga je dvignil raven skokov, veliko bolje skače, potrebuje pa še tekme. Tudi Domen je blizu," o varovancih pravi Hrgota, ki se je že na začetku sezone odločil, da bo na prvih dveh postajah skakala ista zasedba. Bo pa po prihodnjem koncu tedna preveril, kakšno je stanje B-ekipe in ali bo morda pred tretjo nemško postajo opravil kakšno menjavo. 

Vinko Bogataj
Sportal Neverjetna usoda: kako je slovenski skakalec postal ljubljenec ameriškega občinstva #video

Anže Lanišek je lani v Ruki vknjižil prvo zmago svetovnega pokala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anže Lanišek je lani v Ruki vknjižil prvo zmago svetovnega pokala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Skakalnica mi leži, morda pri dobrih občutkih pretehta tudi tista zmaga. Lahko rečem, da imam visoka pričakovanja in v glavi svoje cilje. Predvsem si želim dobro skakati in v skokih uživati," pred selitvijo na Finsko pravi Lanišek.

Anže Lanišek, Wisla
Sportal Anže Lanišek na stopničkah v Wisli! Premagal ga je le odlični Kubacki.

Zaradi SP v nogometu bodo v akciji bolj zgodaj

Zaradi svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo prihodnji mesec želo največ zanimanja, bodo skakalci v akciji že zjutraj. Petkove kvalifikacije bodo sicer ob 16.45, sobotno in nedeljsko dogajanje pa bo v jutranjih urah – tekmi bosta ob 9. uri po slovenskem času. Ruka veter | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Glede na to, da smo v Planici skakali že ob 7.15 po starem času, bodo te ure v Kuusamu v redu. Nimamo kaj, nogomet je še vedno številka ena. Je pač tako, da se moramo pozimi prilagoditi 'poletnemu športu'," o zgodnjih urah tekem pravi Hrgota.

"V Wisli še nihče ni osvojil globusa"

Na uvodni postaji v Wisli je povsem prevladoval domačin Dawid Kubacki, ki je z maksimalnimi 200 točkami vodilni v seštevku svetovnega pokala. "Kubacki bo zagotovo močen, dobil je vse serije, prav velikokrat se do zdaj to ni zgodilo, a še nihče globusa ni dobil v Wisli. Ne oziram se preveč nanj, bolj gledam na nas, kako bomo mi dvignili raven. Vrh je zelo širok, vsako tekmo bo širši. Veseli pa me, da imamo tudi mi vsaj tri fante, ki se vrhu lahko približajo," dodaja 34-letni šef trenerskega štaba A-reprezentance.

Skakalci bodo v petek ob 16.45 opravili kvalifikacije, prva tekma bo v soboto ob 9. uri.

Spored svetovnega pokala v Ruki

Petek, 25. november
16.45 kvalfikacije

Sobota, 26. november
9.00 posamična tekma

Nedelja, 27. november
7.30 kvalifikacije
9.00 posamična tekma

Sportal Korošica s slovenskim trenerjem v menjavo državljanstva
Daniel huber
Sportal Daniel Huber je moral na operacijo
Vita Planica Maskota
Sportal 100 dni do spektakla, nad katerim so navdušeni številni slovenski zvezdniki
Frida Westman
Sportal Frida Westman mora na operacijo
Ljubno ob Savinji
Sportal Začela se je prodaja vstopnic za tekmi na Ljubnem
Ne spreglejte