Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2022,
12.29

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

operacija smučarski skoki Daniel Huber

Četrtek, 10. 11. 2022, 12.29

1 leto, 5 mesecev

Avstrijca čaka večtedensko okrevanje

Daniel Huber je moral na operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Daniel huber | Daniel Huber je upal, da bo težave s kolenom rešil brez operacije, a je v začetku tedna moral na operativni poseg. | Foto Sportida

Daniel Huber je upal, da bo težave s kolenom rešil brez operacije, a je v začetku tedna moral na operativni poseg.

Foto: Sportida

Avstrijski smučarski skakalec Daniel Huber je težave s kolenom (poškodovan hrustanec) želel rešiti brez operacije, a se mu želja ni uresničila. Po uvodni tekmi svetovnega pokala v Wisli, na kateri se mu ni uspelo uvrstiti v finale, se je po posvetu vrnil v domovino in v začetku tedna že prestal operativni poseg. Letos ne bo več skakal, želi pa si, da bi dobro pripravljen lahko konkuriral za visoka mesta na februarskem svetovnem prvenstvu v Planici.

Anže Lanišek
Sportal Najboljši slovenski orel si širi obzorja

Težave s poškodovanim hrustancem v desnem kolenu so se pri Danielu Huberju vlekle že dva meseca, okrepile pa naj bi se po pristanku v prvi seriji poletne velike nagrade sredi septembra v Rasnovu. Zaradi bolečin je tako izpustil finalno serijo na tistem prizorišču in se po vrnitvi v domovino odpravil na nadaljnje preglede. Ti so pokazali poškodbo hrustanca v desnem kolenu.

Vinko Bogataj
Sportal Neverjetna usoda: kako je slovenski skakalec postal ljubljenec ameriškega občinstva #video

Odločili so se za konservativno zdravljenje, brez operacije, a mesec in pol pozneje je 29-letnik vendarle odšel pod nož. Huber se je pretekli konec tedna sicer udeležil uvoda v novo sezono svetovnega pokala v Wisli. Na prvi tekmi je zasedel 37. mesto in ostal brez finalnega nastopa.

Trenerski štab se je po tekmi odločil, da ne bodo tvegali z nadaljnjimi nastopi, tako da se je v Salzburgu rojeni skakalec, ki je čutil bolečine, vrnil v Avstrijo, kjer so ga v začetku tedna operirali.

"Operacija je uspela. Odmor bo trajal nekaj časa. V smučarskih skokih je še kako pomembno, da se lahko zaneseš na svoje telo. Tu ni prostora za dvome. S tega vidika sem vesel, da je bil prvi korak k moji vrnitvi uspešna operacija. Optimistično gledam v prihodnost," je sporočil 29-letnik, pred katerim je večtedensko okrevanje. Huber je že zapustil bolnišnico in okreva doma.

Čaka ga več tednov okrevanja, misli zdaj usmerjene v Planico

Po informacijah avstrijske smučarske zveze bo izpustil vse letošnje tekme, prav tako tudi 71. novoletno turnejo štirih skakalnic. Huberjev cilj bo vrnitev v polni pripravljenosti na svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki bo februarja in marca v Planici.

Huber je na svetovnih prvenstvih v letih 2019 in 2021 z rojaki osvojil srebro, na letošnjih olimpijskih igrah pa so postali olimpijski ekipni prvaki.

29-letnik upa, da bo za svetovno prvenstvo v Planici v dobri formi. | Foto: Sportida 29-letnik upa, da bo za svetovno prvenstvo v Planici v dobri formi. Foto: Sportida

V lanski sezoni do prve zmage

Huber je v lanski sezoni svetovnega pokala prvič zmagal, in sicer je konkurenco ugnal na novoletni turneji v Bischofshofnu, v skupnem seštevku je končal na 11. mestu.

Anže Lanišek, Wisla
Sportal Anže Lanišek na stopničkah v Wisli! Premagal ga je le odlični Kubacki.
Sportal Korošica s slovenskim trenerjem v menjavo državljanstva
Ne spreglejte