Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2019,
21.35

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Natisni članek

smučarski tek priprave Anamarija Lampič Anamarija Lampič Katja Višnar Eva Urevc Vesna Fabjan Nejc Brodar

Petek, 12. 7. 2019, 21.35

4 leta, 9 mesecev

Sezona za Evo Urevc izgubljena, še preden se je začela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Eva Urevc | Pri Evi Urevc so našli staro poškodbo, zaradi katere je sezona 2019/20 zanjo izgubljena. | Foto Sportida

Pri Evi Urevc so našli staro poškodbo, zaradi katere je sezona 2019/20 zanjo izgubljena.

Foto: Sportida

Po zelo uspešni zimski sezoni 2018/19, ki je vrhunec doživela s srebrno medaljo Katje Višnar in Anamarije Lampič na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, se naša tekaška reprezentanca že pridno pripravlja na nove izzive. Dobro razpoloženje je pokvarila le poškodba Eve Urevc.

"Že po tradiciji smo priprave začeli ob začetku maja. Po koncu sezone smo imeli približno tri tedne prosto. No, ne morem reči, da je to res čisto prosto, saj so tekmovalci v manjšem obsegu treninga izvajali aktivnosti, ki jih imajo radi. Od prvega maja do danes imamo za sabo že skoraj štiri pripravljalna obdobja, dolga po en teden. Za zdaj stvari potekajo brez posebnosti. Veseli me, da so tekmovalke in tekmovalci z izjemo Eve Urevc zdravi. V teku spomladanskega dela smo žal ugotovili, da gre pri njej za staro poškodbo – sum na strgane križne vezi se je namreč potrdil. Eva ostaja z nami nekje do sredine avgusta, potem pa odhaja na operacijo in zanjo je sezona zagotovo izgubljena," s priprav v Ramsauu sporoča slavni trener Nejc Brodar.

Maraton Radenci treh src 2019
Sportal Dobra novica: svetovna podprvakinja v ekipnem šprintu bo vztrajala

Sestava ekipe se ni bistveno spremenila

"Konec julija oz. začetek avgusta gremo na Norveško na prva tekmovanja na rolkah," pravi Nejc Brodar. | Foto: Vid Ponikvar "Konec julija oz. začetek avgusta gremo na Norveško na prva tekmovanja na rolkah," pravi Nejc Brodar. Foto: Vid Ponikvar Sestava ekipe se ni bistveno spremenila. Manca Slabanja in Luka Prosen sta zaključila karieri, Anita Klemenčič pa bo sezono nadaljevala kot članica B-ekipe. Anamarija Lampič nadaljuje sodelovanje s Stefanom Saraccom, Vesna Fabjan pa z Markom Gracerjem.

"Gremo po enakih tirnicah kot lani. Izkazalo se je, da je bila sezona uspešna s povečanim obsegom treninga, s takim napredkom je to prava pot za dvig slovenskega teka," je še dodal Brodar.

Glavni trener naše reprezentance je letos nekaj sprememb vpeljal pri kraju prvih skupnih priprav: "Za spremembo smo odšli na morje. En teden smo preživeli na Korčuli, naredili smo zelo kvalitetne priprave za začetek. Bili smo na kolesu, dolge treninge smo opravili na rolkah. Moram reči, da me je Korčula pozitivno presenetila s cestami in umirjenim prometom. Res smo imeli dobre in kvalitetne pogoje za trening."

Petra Majdič
Sportal Zgodba naše športnice, ki se je bomo vedno spominjali

Tudi Višnarjeva nadaljuje kariero

Korčuli sta sledila dva tedna priprav na Pokljuki, trenutno pa je ekipa v Ramsau, kjer bo ostala do konca tedna. Naslednji teden bodo opravili testiranja tako na fakulteti kot tista, s katerimi bodo preverili napredek v dozdajšnjem delu priprav.

"Konec julija oz. začetek avgusta gremo na Norveško na prva tekmovanja na rolkah. Ekipa je bila namreč povabljena na festival Blink, vabilu pa smo se odzvali z veseljem," je razložil Brodar, ki je še dodal: "Prvi konec tedna v septembru nas čaka državno prvenstvo, sicer pa poletje ni tekmovalno usmerjeno. Udeležili se bomo še nekaj tekem slovenskega pokala na rolkah, tako da bodo tekmovalci med poletjem imeli približno deset tekem."

Strokovni del ekipe ostaja nespremenjen, veseli tudi dejstvo, da bo s kariero nadaljevala Katja Višnar.

Preberite še:

Enzo Smrekar
Sportal Pikalo in Smrekar podpisala namero o sodelovanju pri treh SP
Ne spreglejte