Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 2. 2013,
9.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubno svetovni pokal ženske ženske

Sobota, 16. 2. 2013, 9.52

7 let, 12 mesecev

Sara in Sarah kraljici, Požunova in Rogljeva za las ob stopničke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lani je na skokih na Ljubnem prevladovala Američanka Sarah Hendrickson, letos pa bo to očitno Japonka Sara Takanši, ki je dobila prvo tekmo. Špela Rogelj in Katja Požun tik za odrom za zmagovalke.

Pet skakalk iz prve deseterice v skupnem seštevku, če štejemo tudi poškodovano Avstrijko Danielo Iraschko, ni nastopilo na prvi tekmi na Ljubnem, saj imajo misli že pri svetovnem prvenstvu v Predazzu, ki se začne prihodnji teden.

Tako so imele Slovenke lepo priložnost pred svojimi navijači, ki so se znova zbrali v izjemno lepem številu, da bi prvič v tej sezoni stopile na stopničke. Naša najboljša v tej sezoni Katja Požun s prvim skokom (81,5 m) ni mogla biti povsem zadovoljna, saj je bila šesta. V drugo je skočila bolje (83,5) in imela četrti rezultat serije, kar je na koncu zadostovalo za peto mesto. Verjetno pa bi bila nekoliko boljša, če ne bi imela zdravstvenih težav. Stopničko višje je bila uvrščena Špela Rogelj, ki je bila tako v prvi seriji kot na koncu četrta (83 in 82,5 m). Od Slovenk se je med najboljšo deseterico uvrstila še Urša Bogataj, ki je bila s skokoma 80,5 in 81 metra deveta, Eva Logar pa je bila na koncu enajsta (80 in 81). Ekipni uspeh Slovenk so dopolnile še Anja Tepeš na 17. (76/76), Barbara Klinec na 20. (76,5/75,5) ter Maja Vtič na 26. mestu – slednji se je prvi skok povsem ponesrečil, saj je pristala pri vsega 73 metrih (77 metrov v drugi seriji). "Bilo je nekaj več pritiska zaradi gledalcev, ki so prišli. Vesela sem, da temu pritisku nisem podlegla, ter naredila dva dobra skoka. Stopničke so dosegljive, vendar se nam nekako izmikajo," je po tekmi razmišljala Špela Rogelj, Katja Požun pa dodala: "S tekmo sem zadovoljna. Tudi skoki niso bili slabi. Vzdušje je na Ljubnem fenomenalno, saj je bilo prisotnih veliko gledalcev. To je lepa tekma. To je najboljša tekma celotne sezone in res uživam tu. Počep sem izboljšala, vendar sem imela nekaj zdravstvenih težav, zaradi česar imam nekoliko šibkejše noge."

Pričakovano pa sta bili povsem na vrhu dve Sari. Lani je na Ljubnem prevladovala Sarah Hendrickson, ki je zmagala dvakrat, letos pa bo uspeh Američanke očitno ponovila Japonka Sara Takanaši, ki je v izjemni formi. Vsega 151 cm visoka Takanašijeva je bila v obeh serijah brez konkurence in s skokoma 88,5 in 88 metrov z več kot desetimi točkami premagala Hendricksonovo, ki pa postaja vse boljša, potem ko je imela poleti operacijo kolena.

Ne spreglejte