Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2020,
18.15

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Natisni članek

Ruka Tilen Bartol Bor Pavlovčič Žiga Jelar Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Peter Prevc Peter Prevc

Sobota, 28. 11. 2020, 18.15

3 leta, 4 mesece

Ruka, posamična tekma, moški

V Ruki Nemec pred Poljakoma, najboljši Slovenec pa Pavlovčič na sedmem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Bor Pavlovčič | Bor Pavlovčič se je med slovenskimi skakalci najbolje izkazal na sobotni tekmi v Ruki na Finskem. | Foto Sportida

Bor Pavlovčič se je med slovenskimi skakalci najbolje izkazal na sobotni tekmi v Ruki na Finskem.

Foto: Sportida

Zmagovalec druge posamične tekme nove sezone svetovnega pokala smučarjev skakalcev je Nemec Markus Eisenbichler. Na stopničke sta v Ruki na Finskem stopila še Poljaka Piotr Žyla in Dawid Kubacki, do točk pa so se prebili tudi štirje Slovenci, najboljši naš pa je bil danes Bor Pavlovčič na sedmem mestu.

Bor Pavlovčič je tako v svoji krstni sezoni v svetovnem pokalu že na drugi posamični tekmi prišel do najboljšega izida v karieri in se je izkazal kot eden glavnih adutov trenerja Gorazda Bertonclja.

Do točk so prišli še Žiga Jelar s 13. mestom ter Anže Semenič in Peter Prevc s 24. in 29. mestom. 

Po prvi seriji sta tekmo končala skromna Tilen Bartol (118 m/102,7 t) in Anže Lanišek, ki ga je hudo polomil in pristal pri le 114 metrih (92,5 t), Timi Zajc pa se v petek ni uvrstil na tekmo.

Še drugič v sezoni je na vrhu končal Markus Eisenbichler, svetovni prvak z velike naprave na lanskem prvenstvu v Seefeldu. Nemec se je tako še utrdil v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala. Na oder za zmagovalce sta danes stopila še Poljaka Piotr Žyla in Dawid Kubacki.

Markus Eisenbichler na posamičnih tekmah v tej sezoni še ne pozna poraza. | Foto: Reuters Markus Eisenbichler na posamičnih tekmah v tej sezoni še ne pozna poraza. Foto: Reuters

Pavlovčič uživa v Ruki

Pritisk najboljše uvrstitve v karieri je zelo dobro zdržal Pavlovčič, ki je sicer s petega mesta po prvi seriji zdrsnil na končno sedmo, kar pa je vseeno njegov najboljši rezultat v karieri. Prej je bil najboljši 16. pred skoraj petimi leti v Sapporu. "Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. V prvi seriji mi je uspel res tak skok, da sem v njem čisto užival. V drugi skok se je prikradla malenkostna napaka, a končni rezultat je zame odličen. Ruka mi je zelo všeč, sploh danes je bil čudovit dan že zjutraj. Že cel dan uživam in na skakalnici še toliko bolje," je bil pod masko nasmejani član ND Rateče Planica.

Zadnja deseterica je skakala z nižjega zaletišča kot prva dvajseterica. Jelar, po prvi seriji deveti, je izgubil nekaj mest in tekmo končal na 13. mestu. "Zagotovo lep preskok iz Wisle, sem zadovoljen. Kljub temu da je po prvi seriji morda kazalo še lepše, da bi morda še lahko napadal. A glede na to, kaj se je dogajalo prejšnji konec tedna, se mi je odvalil velik kamen od srca," je bil vseeno zadovoljen Besničan.

Gorazd Bertoncelj zadovoljen s Pavlovčičem in Jelarjem, z ostalimi slovenskimi orli pa ne. | Foto: Sportida Gorazd Bertoncelj zadovoljen s Pavlovčičem in Jelarjem, z ostalimi slovenskimi orli pa ne. Foto: Sportida

Bertoncelj še ni zadovoljen

Glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj, ki po uvodu v sezono v Wisli ni bil navdušen, je zdaj lahko nekoliko boljše volje, a še ni popolnoma zadovoljen: "Danes izjemen rezultat Bora Pavlovčiča, rezultat kariere. Oba skoka zelo dobra, če ne celo odlična. Žiga je naredil tudi zelo dober rezultat za spodbudo za nadaljevanje sezone. Z ostalimi tekmovalci pa ne moremo biti zadovoljni, skoki niso bili pravi, predvsem pa ne z Anžetom Laniškom, ki je bil naš najboljši na treningu. Po teh prikazanih skokih zagotovo spada med najboljše. Jutri je nov dan, želimo si popraviti vtis in zbrati več uvrstitev med najboljših dvajset."

Z Norvežanom nič hujšega

Šok so v prvi seriji doživeli v norveškem taboru, njihov zvezdnik, svetovni prvak v poletih Daniel Andre Tande, je pri pristanku padel, se sprva pobral sam, ko pa je stopil na noge, ugotovil, da ga ne držijo. Iz ciljne arene so ga odpeljali reševalci in naložili v rešilno vozilo. Kazalo je na poškodbo kolena, so pa kasneje iz norveškega tabora sporočili, da Tande že lahko hodi in kot kaže, ne gre za nič hujšega.

Težave pa so se zgrnile tudi nad avstrijski tabor:

Stefan Kraft
Sportal Tudi Kraft in Hayböck pozitivna na novi koronavirus

V nedeljo bo na Finskem dvojni program, najprej bodo skakalci opravili s kvalifikacijami, ob 15.30 pa sledi še individualna preizkušnja, po njej pa selitev na tretjo postajo - Nižni Tagil. 

Svetovni pokal, skupno:

1. Markus Eisenbichler (Nem)   200
2. Piotr Žyla (Pol)                      125
3. Karl Geiger (Nem)                 109
4. Halvor Egner Granerud (Nor) 100
5. Dawid Kubacki (Pol)                84
6. Jukija Sato (Jap)                      81
7. Daniel Huber (Avt)                   60
8. Pius Paschke (Nem)                54
9. Bor Pavlovčič (Slo)                47
10. Robert Johansson (Nor)        40
. Anže Lanišek (Slo)                  40
...
23. Žiga Jelar (Slo)                    23
34. Timi Zajc (Slo)                       8
35. Anže Semenič (Slo)              7
38. Peter Prevc (Slo)                  3

...

Ruka, 2. serija

 

1. serija

 

Preberite še:

Anže Lanišek
Sportal Šest Slovencev na tekmo, v kvalifikacijah obtičal le Timi Zajc
Anže Lanišek
Sportal Prvi mož stroke ni bil zadovoljen, a upa na takojšen zasuk


 

Ne spreglejte