Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 2. 2021,
13.45

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

Natisni članek

Oberstdorf 2021 nordijsko svetovno prvenstvo Bor Pavlovčič

Petek, 26. 2. 2021, 13.45

3 leta, 1 mesec

Bor Pavlovčič pred svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu

Rad bi popravil vtis iz Planice

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47
Bor Pavlovčič | Bor Pavlovčič je prijetno presenečenje te sezone. | Foto Sportida

Bor Pavlovčič je prijetno presenečenje te sezone.

Foto: Sportida

Pozitivno presenečenje te sezone je v slovenski skakalni reprezentanci zagotovo Bor Pavlovčič. Uspelo mu je prestati krizno obdobje po domačem prvenstvu v Planici, zatem se je premierno zavihtel na zmagovalni oder, dobre skoke pa kaže tudi na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, na katerem si več obeta od sobotne tekme na srednji skakalnici.

Anže Lanišek
Sportal Odličen uvod Laniška in Pavlovčiča

Vse od Willingena, torej od konca januarja, se je forma Bora Pavlovčiča, ki je sicer član B-reprezentance, spet dvigala. Pozitivno je presenetil že na uvodu sezone, po domačem prvenstvu v poletih v Planici pa se mu je vse skupaj podrlo kot hišica iz kart. Vidno razočaran je zapuščal Letalnico bratov Gorišek, a se potem pobral. Po dobrem mesecu je spet skočil med najboljše.

V februarju se lahko pohvali z drugim, tretjim, petim in trinajstim mestom. Klingenthal je bil zanj najsrečnejši kraj, saj se je premierno uvrstil na oder za zmagovalce, dan pozneje pa bil le streljaj od zgodovinske zmage. Za vsega 0,7 točke je bil boljši v tej zimi izvrstni Norvežan Halvor Egner Granerud.

Peter Prevc
Sportal Pri Petru Prevcu se je uresničil črn scenarij
Ema Klinec
Sportal Sanjsko: Ema Klinec skočila do zlate medalje!

Presenetil ga je Kamil Stoch

Postal je bistveno bolj sproščen, vse skupaj pa izvira iz odločnosti, poudarja: "Ko sem šel po novoletni turneji domov, sem potreboval le dovolj časa. Ugotovil sem, da na silo ne bom nič dosegel. Določeno je bilo, da se vrnem v Zakopanah. Tam se nisem počutil, kot sem si želel, a se nisem obremenjeval. Vedel sem, da bo prišel moj čas. Ko sem bil doma, sem začutil, da dobro treniram, uživam v skokih. Sploh v preletu mi gre zdaj veliko boljše."

V Klingenthgalu je skočil do krstnih stopničk v svetovnem pokalu. | Foto: Sportida V Klingenthgalu je skočil do krstnih stopničk v svetovnem pokalu. Foto: Sportida

Zaradi dobrih nastopov tudi konkurenca nanj gleda drugače. Najpomembnejše so pozitivne izkušnje, poudarja član ND Rateče Planica: "Dobil sem nekaj čestitk od preostalih skakalcev. Presenetil me je Kamil Stoch, ki me je že v Willingenu objel za četrto mesto in rekel, da sem se dobro boril. V Klingenthalu je bil Granerud zelo vesel. Počutil sem se sprejetega."

Ema Klinec
Sportal Trnova pot slovenske junakinje: zaradi grenkih izkušenj postala močnejša

Verjame, da bo iz Oberstdorfa odšel zadovoljen

Vsi ti dobri skoki in uvrstitve so pripomogli k temu, da je njegova samozavest na bistveno višji ravni. Zaveda se, da brez takšnega razmišljanja dobrih skokov ne bo, posledično tudi ne rezultatov: "Moraš biti samozavesten, odločen, prepričan vase, sicer nekaj ni prav. Ne smeš pa zrasti v višave. Še vedno se je treba boriti na vsakem treningu, tekmi. Svojo odločnost dobro izkoristim na skakalnici. Zaupam vase in v svoje skoke. Daljave so potrditev."

V Nemčiji je bil vsega 0,7 točke oddaljen od zmage. Tudi zdaj, ko tekmuje na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, bi rad Nemčijo zapustil zadovoljen. | Foto: Sportida V Nemčiji je bil vsega 0,7 točke oddaljen od zmage. Tudi zdaj, ko tekmuje na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, bi rad Nemčijo zapustil zadovoljen. Foto: Sportida

Zadnjo postojanko svetovnega pokala v Rasnovu je tako kot naš najboljši v tej zimi Anže Lanišek izpustil. Sprva je imel nekaj pomislekov glede ritma, vendar je poudaril, da je lahko opravil nekaj umirjenih treningov in ostal v zelo dobri formi. To se je pokazalo tudi na prvem uradnem treningu, na katerem je imel peti in osmi dosežek med vsemi. Prav zaradi tega mu je glavni trener Robert Hrgota v četrtek tako kot Lanišku namenil prosto. Na delu bo spet danes, ko bodo kvalifikacije za sobotno posamično preizkušnjo.

In kakšni so njegovi cilji? "Cilj je, da popravim vtis, ki sem ga pustil na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. Mislim, da bom odšel s prvenstva zadovoljen. Glede skakalnic mi bo bolj ustrezala manjša, ker imam dober odskok. Na majhni raje skačem."

Anže Lanišek
Sportal Slovenski kvartet zanesljivo na tekmo, Laniška premagal le Granerud
smučarski skoki Zoran Zupančič
Sportal Koktejl, ki ga ne zna opisati
Slovenske skakalke
Sportal Slovenkam se je za las izmuznila zlata medalja
Ne spreglejte