Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 1. 2021,
14.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc

Ponedeljek, 18. 1. 2021, 14.00

3 leta, 3 mesece

Pri Timiju Zajcu so si premislili

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Timi Zajc Wisla | Timi Zajc je vse bližje vrnitvi v svetovni pokal. | Foto Sportida

Timi Zajc je vse bližje vrnitvi v svetovni pokal.

Foto: Sportida

Lahko se zgodi, da bo Timi Zajc ta konec tedna v Lahtiju spet del svetovnega pokala. Zaradi dobrih skokov na treningu je dal misliti glavnemu trenerju reprezentance A Robertu Hrgoti. Sprva je bilo načrtovano, da se bo vrnil konec meseca v Willingenu. Prav tako se je stroka odločila za spremembo in ga ni poslala na tekmi celinskega pokala.

Vrnitev Timija Zajca v svetovni pokal je, kot kaže, tik pred vrati. Nadarjeni skakalec je mesto v ekipi izgubil na domačem svetovnem prvenstvu v poletih v Planici, potem ko je z izjavami sprožil snežno kepo, ki je odnesla tako glavnega trenerja Gorazda Bertonclja kot tudi njega, saj je sledila izključitev iz reprezentance.

Pot do svetovnega pokala si je poskušal tlakovati na državnem prvenstvu, a so dogodki na prvenstvu pustili posledice in si ni priskakal vozovnice za prestižno novoletno turnejo.

Gorazd Bertoncelj
Sportal "Slovo ni bilo poraz, trenerji imamo rok trajanja" #video

Morda že konec tedna v Lahtiju?

Ali bo Timi Zajc skakal v svetovnem pokalu že v Lahtiju ali se bo  ekipi po prvotnem načrtu priključil v Willingenu? | Foto: Vid Ponikvar Ali bo Timi Zajc skakal v svetovnem pokalu že v Lahtiju ali se bo ekipi po prvotnem načrtu priključil v Willingenu? Foto: Vid Ponikvar Novi trener Robert Hrgota se je odločil, da se mora 20-letni Zajc podati na trening in tam piliti formo. V mislih so imeli, da bo sredi meseca odpotoval na tekmi celinskega pokala v Innsbruck, vendar so si strokovnjaki premislili, pravi Hrgota: "Na koncu ni šel v Innsbruck. Imeli smo skupne treninge in na teh je kazal visoko raven skakanja, zato ni bilo potrebe, da gre ne tekmi celinskega pokala. Včeraj sva se pogovorila, da bo opravil še en teden treninga do Willingena. Razmišljam, da bi ga morda že ta konec tedna vzel v Lahti, ker dobro, konstantno skače. Mogoče bo Lahti, mogoče Willingen. Nekaj stvari moram preštudirati, preden se odločim za sedmerico, ki bo potovala na Finsko."

V zraku nastop je Bora Pavlovčiča, čigar forma je nekoliko padla. Sredi tedna bo jasno, kakšna bo dokončna sestava slovenske reprezentance, ki bo v Lahtiju štela sedem članov. Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Cene Prevc, Žiga Jelar in Tilen Bartol imajo mesto že zagotovljeno.

Robert Hrgota
Sportal "Šok terapija je udarila v negativno smer"
Timi Zajc Nižni Tagil
Sportal Timi Zajc v nižji rang tekmovanja
Anže Lanišek
Sportal Ne bo prehiteval dogodkov
Anže Lanišek
Sportal Presrečni Lanišek imel dovolj vsega in naredil, kar je moral narediti
Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek na Poljskem poskrbel za nove stopničke
Ne spreglejte