Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 4. 2020,
19.33

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tomaž Šušteršič priprave svetovno prvenstvo Pokljuka

Petek, 17. 4. 2020, 19.33

4 leta

SP v biatlonu kljub koronavirusu dobiva obliko

Pokljuške priprave na biatlonsko svetovno prvenstvo potekajo naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Pokljuka Rudno polje | Priprave na SP 2021 na Pokljuki potekajo na daljavo, glavnina dela pa prireditelje še čaka. | Foto Urban Urbanc

Priprave na SP 2021 na Pokljuki potekajo na daljavo, glavnina dela pa prireditelje še čaka.

Foto: Urban Urbanc

Koronavirus je dodobra ustavil izvajanje športne dejavnosti, ne pa tudi prirediteljev tekmovanj. Prav v teh dneh po telekonferencah potekajo intenzivna usklajevanja glede izvedbe svetovnega prvenstva v biatlonu, ki bo med 10. in 22. decembrom prihodnje leto na Pokljuki.

V ospredju so televizijski prenosi, a je za postavitev kamer, reporterskih kabin in studijev treba uskladiti tudi vse ostale podrobnosti na prizorišču, poroča STA.

Veliko zadev se da uskladiti na daljavo, a ne vseh

Člani organizacijskega odbora z Mednarodno biatlonsko zvezo intenzivno usklajujejo podrobnosti od vhodov za uradne osebe in gledalce, razporeditve prostorov za potrebe javnosti in udeležencev, preverjanje varnosti in delovanje posamičnih segmentov od same izvedbe tekmovanja, pa vse do tiskovnega središča in spremljevalne ponudbe. Gre za detajle, kjer se že določajo posamezne podrobnosti.

"Veliko zadev se da uskladiti na daljavo in intenzivno delamo na projektu. Po sprostitvi ukrepov, ki so ohromili življenje po Evropi, pa bo treba uskladiti še druge podrobnosti, ki jih je moč urediti samo na terenu samem," je po poročanju STA pojasnil podpredsednik organizacijskega odbora svetovnega prvenstva SP Tomaž Šušteršič.

Slovenska zastava
Sportal V Sloveniji poteka boj znotraj zimskih športov

Glavnina dela šele prihaja

Tomaž Šušteršič: Skrbi je veliko, saj ne vemo, kako bo v prihodnjih mesecih s potovanji, kako se bo razpletala kriza, ampak pričakujemo, da bo do prvenstva vse v redu. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Šušteršič: Skrbi je veliko, saj ne vemo, kako bo v prihodnjih mesecih s potovanji, kako se bo razpletala kriza, ampak pričakujemo, da bo do prvenstva vse v redu. Foto: Vid Ponikvar Ta poudarja, da glavnina dela šele prihaja. Zaradi epidemije koronavirusa je trenutno ustavljeno oglaševanje, prodaja vstopnic in številne druge aktivnosti. Ob tem pa bo Slovenija konec avgusta gostila še sestanek televizij, ki prenašajo biatlon, v oktobru pa sestanek prirediteljev biatlonskih tekmovanj.

Za organizatorje je zato pomembno, da bo glavnina krize kmalu mimo. "Skrbi je veliko, saj ne vemo, kako bo v prihodnjih mesecih s potovanji, kako se bo razpletala kriza, ampak pričakujemo, da bo do prvenstva vse v redu. Skrbi pa nas, da bo od konca krize do SP ostalo malo časa za organizacijo," je še dejal in imel pri tem v mislih tudi dejstvo, da lahko kriza vpliva na število gledalcev.

Za zdaj ne razmišljajo o kakšnih prestavitvah

O morebitnem drugem valu krize niti ni želel razmišljati. "To bi bilo nepotrebno širjenje panike. Mi se pripravljamo na prvenstvo v našem terminu."

Med pomembnejšimi nalogami v zdajšnjem obdobju pa je tudi dokončna priprava snežnih zalog, ki bodo omogočile pravočasno vadbo na Pokljuki v naslednji zimi in mirno izvedbo SP, čeprav je februarski termin za izvedbo tekmovanj običajno na Rudnem polju z vidika snega običajno neproblematičen.

Preberite še:

Tomaš Kos
Sportal Slovenija in Slovaška? V Sloveniji je stanje za odtenek boljše.
Uroš Velepec
Sportal Uroš Velepec: V trenutku, ko je trener popolnoma zadovoljen, se mora upokojiti
Sportal Ogrozil je kralja biatlona, ob slovesu pa vzkliknil: Kralj je mrtev, naj živi kralj
Ne spreglejte