SiolNET. Sportal Zimski športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
SP v bialonu

SP na Pokljuki s skoraj 400.000 evri dobička

0,03

termometer

Pokljuka 2021 | Organizatorj so letošnji SP v biatlonu zaključili z dobičkom. | Foto: Simon Kavčič
Organizatorj so letošnji SP v biatlonu zaključili z dobičkom. Foto: Simon Kavčič

Organizacijski odbor svetovnega prvenstva v biatlonu, ki ga je letos gostila Pokljuka, se je v četrtek zbral na sklepni seji. Najbolj pomembno je bilo finančno poročilo. Prvenstvo je imelo okrog 4,1 milijona evrov prihodkov, prireditelji pa so ga končali s 396.000 evri dobička.

Na zaključni seji organizacijskega odbora, ki je potekala skupaj z izvršnim odborom Športnega društva Pokljuka kot soorganizatorja tekmovanja, so se dogovorili, da gre polovico dobička v izgradnjo novih rolkarskih prog na Pokljuki, kar bo domačim in tujim biatloncem v centru na Rudnem Polju omogočilo tudi kakovostne poletne priprave.

Ob 120.000 evrih, ki so jih biatlonci z naslova prvenstva že dobili, bo biatlonu namenjenih dodatnih 50.000 evrov. 20.000 evrov bo za priprave dobila panoga biatlona znotraj SZS, 30.000 evrov pa bo namenjenih pomoči klubom v obliki opreme - nabava smuči, palic, pušk in drugega, kar klubi potrebujejo za delo z mladimi.

Farčnik nadaljuje kot vodja odbora tekmovanj

Tim Farčnik ostaja vodja organizacijskega odbora. | Foto: Simon Kavčič Tim Farčnik ostaja vodja organizacijskega odbora. Foto: Simon Kavčič Na seji je bil sprejet tudi sklep, da Tim Farčnik kot sekretar vodi organizacijski odbor pokljuških tekmovanj do konca marca 2023 in da se obdrži in zagotovi delo pisarne ŠD Pokljuka, saj bo v teh dveh letih z odprtim evropskim prvenstvom, alpskim pokalom in drugimi tekmovanji dela v društvu veliko.

 

Delavci izrazili zadovoljstvo glede prenovljene infrastrukture

Pokljuški delavci so na seji še enkrat izrazili tudi zadovoljstvo s prenovljeno infrastrukturo, ki jo je s prvenstvom dobil center na Pokljuki. Izrednega pomena za delovanje centra je blejska obvoznica in velik del sanirane ceste na Pokljuko. V centru so prenovljene tudi proge, sanirana je sporna vodna akumulacija, novo je električno omrežje in optična povezava, ki omogoča moderen prenos podatkov S posodobitvijo si je Pokljuka zagotovila osnovne pogoje, da ostane del biatlonskega svetovnega pokala.

Sicer pa tudi na Rudno polje počasi prihaja pomlad. Že konec aprila so potekala prva sanacijska dela, da se prizorišče po izvedbi SP vrne v prvotno stanje, saj je po prvenstvu in dolgi zimi ostalo kar nekaj ograj in poti, ki jih je treba urediti, popraviti in počistiti. Pridno v centru z majem že vadijo tudi nekateri slovenski biatlonci.

Nova naloga pa bodo kot rečeno rolkarske steze. Organizacijski odbor in ŠD Pokljuka bosta šla takoj v pridobitev vseh potrebnih soglasij za izgradnjo, ki bi se v najbolj optimistični različici lahko začela že jeseni, najkasneje pa spomladi prihodnje leto.

Preberite še:

Uroš Velepec - Pokljuka 2021 Sportal Velepec znova v tujino, Slovenci čakajo na novega trenerja Janez Marič Sportal Znano je, kdo bo kandidat za selektorja biatlonske reprezentance

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin