SiolNET. Sportal Zimski športi
2,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
po kolajne med 11. in 13. decembrom

Znan je termin SP v poletih v Planici

2,00

termometer

Planica | Svetovno prvenstvo v poletih v Planici naj bi bilo med 11. in 13. decembrom. | Foto: Vid Ponikvar
Svetovno prvenstvo v poletih v Planici naj bi bilo med 11. in 13. decembrom. Foto: Vid Ponikvar

Pred tedni so iz Mednarodne smučarske zveze (FIS) potrdili, da bo svetovno prvenstvo v poletih v Planici, ki bi moralo biti marca letos, a ga je odnesla pandemija novega koronavirusa, na sporedu decembra. FIS je danes predstavil predviden urnik tekmovanja za prihodnjo sezono in SP pod Poncami umestil med 11. in 13. december. Termine mora potrditi skakalni komite. To naj bi se zgodilo sredi maja.
 

Planica Sportal Planica? Švicarji se ne dajo in vztrajajo pri svojem.

Vodstvo FIS je danes predstavilo predvidene koledarje za prihajajočo sezono smučarskih skokov, v katerih se sicer do 18. maja, ko jih mora potrditi skakalni komite, še lahko pojavijo spremembe. Eden od terminov, bolj zanimivih za Slovence, je tisti za prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih v Planici.

Drugi konec tedna v decembru

Že pred tedni je FIS sporočil, da ga bodo izpeljali decembra, a da še iščejo ustrezen termin. Pri Smučarski zvezi Slovenije so zapisali, da naj bi bilo v dneh pred božičem, a so Švicarji vztrajali, da tisti konec tedna pripada Engelbergu. Kot kaže, jim je uspelo, saj je predviden termin SP v poletih med 11. in 13. decembrom.

Planica Sportal Zaradi odpovedane Planice ob 1,1 milijona evrov, lepa gesta Kitajcev

Poljaki bodo, kot je to v navadi zadnja leta, gostitelji začetka svetovnega pokala. | Foto: Vid Ponikvar Poljaki bodo, kot je to v navadi zadnja leta, gostitelji začetka svetovnega pokala. Foto: Vid Ponikvar

Začetek v Wisli, konec v Planici

Sezona svetovnega pokala se bo, podobno kot zadnja leta, začela v Wisli, in sicer 21. novembra. Med pomembnejšimi datumi so še novoletna turneja (29. december 2020–6. januar 2021), preizkus olimpijskih prizorišč sredi februarja, svetovno nordijsko prvenstvo (23. februar–7. marec), turneja Raw-Air (12.–21. marec) in konec sezone v Planici med 26. in 28. marcem prihodnje leto.

Poletni grand prix naj bi se začel avgusta

Poletna velika nagrada naj bi se začela avgusta v Courchevelu in se v začetku oktobra končala v Klingenthalu. Dekleta bodo zimsko sezono odprla decembra v Lillehammerju, končala pa marca v Rusiji, tik pred tem bodo opravila še s turnejo Raw-Air. Tekmi na Ljubnem sta predvideni 23. in 24. januarja.

Preberite še:

Planica Sportal V Planici naredili taktičen manever

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin