Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
16.22

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Heidi Weng Anamaria Lampič Oberstdorf 2021 Therese Johaug

Sobota, 6. 3. 2021, 16.22

3 leta, 1 mesec

OBERSTDORF, SVETOVNO PRVENSTVO, 30km, ženske

Johaugova v svojem svetu do novega naslova svetovne prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Therese Johaug | Therese Johaug na kraljevski razdalji ni imela prave konkurence. Najbližjo zasledovalko, rojakinjo Heidi Weng je ugnala za več kot dve minuti in pol. | Foto Guliverimage

Therese Johaug na kraljevski razdalji ni imela prave konkurence. Najbližjo zasledovalko, rojakinjo Heidi Weng je ugnala za več kot dve minuti in pol.

Foto: Guliverimage

Smučarska tekačica Therese Johaug je na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu osvojila še četrto zlato kolajno, potem ko je uničila tekmice na 30 km in si zmago pritekla z največjo prednostjo v zgodovini. Norvežanka je tekmicam kmalu pobegnila in klasičen tek dobila z 2:34 minute prednosti pred tekmicami. Slovenka Anamarija Lampič je bila 21.

Srebro je osvojila še ena Norvežanka Heidi Weng, ki je imela v cilju šest desetink prednosti pred Švedinjo Frido Karlsson na tretjem mestu.

Ogromna prednost Johaugove je bila več kot minuto večja kot prejšnja najbolj prepričljiva zmaga, ko si je Rusinja Larisa Lazutina leta 1999 pred rojakinjo Olgo Danilovo nabrala 1:34 minute prednosti.

"Fantastična izkušnja je priti na svetovno prvenstvo in pobrati štiri zlate kolajne. Zavedam se, da je na meni veliko pritiska, pričakovanj, ki jih moram izpolniti dan za dnem. Trenutno sem zelo ganjena. Ko se staraš, se vse bolj zavedaš, da so ti dnevi športne kariere šteti," je dejala Johaugova za norveško televizijo NRK.

Dvaintridesetletna norveška zvezdnica smučarskega teka je na tem prvenstvu osvojila še svetovne naslove v skiatlonu, na 10 km in s štafeto in ima zdaj skupno 14 zlatih kolajn na drugem mestu večne lestvice, ki si ga deli z Rusinjo Jeleno Vaelbe. Še štiri naslove več ima rekorderka, Norvežanka Marit Bjoergen.

Anamarija Lampič je končala na 21. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anamarija Lampič je končala na 21. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Lampičeva izjemno prvenstvo končala na 21. mestu

Slovenska junakinja tega SP Lampičeva, ki je v Nemčiji osvojila dve bronasti kolajni, se je danes drugič v karieri preizkusila na 30-kilometrski razdalji. Začela je precej počasi, od tretjega šestkilometrskega kroga naprej pa je začela pridobivati in na koncu prišla do 21. mesta.

"Od tretjega kroga naprej mi je šlo super. Škoda, ker nisem že prej zamenjala smuči, ker sem imela res kar slabe. Ni bilo oprijema, po ravnini pa ni steklo. Res škoda, da nisem že takoj naredila menjave. Sicer pa je bila to zame super izkušnja. Res je bilo težko, a sem vesela, da sem to dala skozi in končala svetovno prvenstvo. To je moje najboljše prvenstvo do zdaj, imam dve bronasti medalji v žepu in to je vse, kar šteje!" je bila po nastopu vesela 25-letna tekačica.

V nedeljo je za zadnji dan prvenstva na sporedu še moška kraljevska disciplina na 50 km, na kateri Slovenci ne bodo nastopili.

Izidi, ženske, 30 km (klasično):

 1. Therese Johaug (Nor)        1:24:56,3 ure
 2. Heidi Weng (Nor)              +2:34,2
 3. Frida Karlsson (Šve)           2:34,8
 4. Ebba Andersson (Šve)           2:36,3
 5. Teresa Stadlober (Avt)         2:46,6
...
21. Anamarija Lampič (Slo)         5:34,3
...

Preberite še:

Anže Lanišek
Sportal Slovencem se ni izšlo, norišnica v Nemčiji
Robert Hrgota Anže Lanišek
Sportal Lanišek še zjutraj preživljal težke trenutke in se spomnil besed modreca
Anže Lanišek
Sportal Lanišek stisnil zobe in ob pomoči protibolečinske injekcije odlično skakal
Norvežani štafeta
Sportal Neverjeten zmagoviti niz Norvežanov traja že 20 let
Norveška, iril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm
Sportal Ženska štafeta Norveški

 

Ne spreglejte