Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
13. 4. 2021,
15.35

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Salomon svetovni pokal Boštjan Kline

Torek, 13. 4. 2021, 15.35

3 leta

Nov začetek za Boštjana Klineta

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Boštjan Kline | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Slovenski specialist za hitri disciplini Boštjan Kline bo po odločitvi o zamenjavi proizvajalca smučarske opreme kariero nadaljeval na Salomonovih smučeh. "Nov začetek," pravi 30-letni Mariborčan, ki je bil v zadnjih letih bleda senca nekdanjega zmagovalca.

Po treh sezonah z Nordico (pred tem je tekmoval na Stöcklijevih smučeh) se je Boštjan Kline vnovič odločil za zamenjavo smučarske opreme. V prihodnje bo uporabljal smuči in čevlje iz Salomonove smučarske družine. "Verjamem, da je to lahko znak za nek nov začetek," odločitev pojasnjuje eden od treh Slovencev, ki se lahko pohvalijo s smukaško zmago svetovnega pokala v moški konkurenci.

Od te so sicer februarja minila že štiri leta. Kmalu po rezultatu kariere pa je začela njegova rezultatska krivulja strmo padati. Lani je v decembru zadišalo po vnovičnem zasuku, predvsem po uvrstitvah med dvajseterico v obeh hitrih disciplinah v Val Gardeni in nekaj obetavnih vožnjah na treningih. Sledilo pa je znova precej slabše nadaljevanje, v slogu celotne ekipe, ki ga je omilil s petnajstim mestom na smuku svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo. "Športniki se moramo dokaj hitro sprijazniti z rezultati, tudi s sezono. Stremimo pa k boljšim rezultatom. Vedno ne gre. Vseeno se motiviram in delam naprej," razmišlja Kline.

V novo sezono se bo tako podal z nekoliko boljšim izhodiščem. Ob tem pa ne skriva želje, da bi v sebi vnovič prebudil občutke, ki so ga gnali do največjih uspehov, med katerimi so tudi tri uvrstitve na stopničke svetovnega pokala, in ki jih išče že štiri leta. Zdaj s trenerjem Gregorjem Koštomajem, ki ga je po nastopih na državnem prvenstvu najprej postavil na hrbtišče planiške letalnice, v zadnjem obdobju pa je dodobra razširjena ekipa trenirala na Peci.

Žan Kranjec
Sportal Kranjcu potrditev pred umikom s snega
Tina Maze in Livio Magoni
Sportal Livio Magoni na slovenskem pragu
Sportal Ilka in smukači v Planici do 150 kilometrov na uro
Ne spreglejte