SiolNET. Sportal Zimski športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
prodali že 30.000 vstopnic

Nordijsko SP z 2000 do 2500 gledalci

0,02

termometer

Oberstdorf
Prireditelji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Oberstdorfu še upajo na prisotnost gledalcev. Foto: Getty Images

Prireditelji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo med 23. februarjem in 7. marcem prihodnje leto gostil nemški Oberstdorf, načrtujejo, da si bo tekmovanja kljub pandemiji novega koronavirusa v živo lahko ogledalo od 2000 do 2500 gledalcev, sta danes na video konferenci potrdila poslovodji Florian Stern in Moritz Beckers-Schwarz.

"Priprave na prvenstvo smo morali močno spremeniti v zadnjih šestih mesecih. Doslej smo prodali 30.000 vstopnic, kljub močno omejenemu številu, pa je nekaj vstopnic na voljo še za prav vsa tekmovanja," je dejal Beckers-Schwarz.

Ta dodaja, da je Oberstdorf pripravljen tudi na tekmovanje pred praznimi tribunami, česar pa si ne želi nihče. "Vsekakor je treba v vsakem primeru računati tudi s takim scenarijem."

Ob poslabšanju stanja ...

Gre za enako izhodišče, kot ga imajo v svojem scenariju tudi prireditelji svetovnega prvenstva v biatlonu prihodnje leto na Pokljuki. Prireditelji si želijo po 2500 gledalcev na tekmo, rezervni načrt je 500 gledalcev, seveda pa je ob poslabšanju stanja s pandemijo tudi na Pokljuki treba računati na tekmovanje pred praznimi tribunami.

Poleti je vse kazalo na izboljšanje stanja s pandemijo, zato so se prireditelji v smučarskih športih delno tudi že spogledovali s klasično obliko tekmovanj pred polnimi tribunami. A kratkoročno ne gre pričakovati spremembe, ki bi omogočila izvedbo tekmovanj v polnem obsegu. Slovenija bo prvi tovrstni test doživela že decembra, ko bo Planica gostila preloženo svetovno prvenstvo v poletih.

Preberite še:

smučarski skoki Peking ZOI 2022 Sportal Brez testnih tekem na prizorišču ZOI, a s posebnimi organizacijskimi vajami Jaka Hvala Sportal Slovo od skokov je bilo neizbežno, zdaj uživa v povsem drugačnem svetu Goran Janus Sportal Goran Janus se spopada z drugačnimi izzivi Biatlon - splošna Sportal SP v biatlonu 2024 na Češkem, 2025 pa prvič v Švici

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin