Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
2. 11. 2016,
14.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Kenneth Gangnes Robert Kranjec poškodba rehabilitacija koleno

Sreda, 2. 11. 2016, 14.05

6 let, 7 mesecev

Nesrečni norveški skakalec spet v službo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Foto: Vid Ponikvar

Najboljši norveški skakalec v pretekli sezoni Kenneth Gangnes je tretjič v karieri v fazi rehabilitacije, potem ko so mu naredili rekonstrukcijo križnih vezi v kolenu. Ker denar v tem času le odteka, se je spet zaposlil.

Če gledamo le prihodke iz denarnih nagrad, ki jih je Kenneth Gangnes prejel na tekmah svetovnega pokala v pretekli sezoni, mu je pripadlo 156 tisoč neobdavčenih evrov.

V novi najverjetneje na tekmah ne bo nič zaslužil, saj je v fazi rehabilitacije kolena, potem ko je imel še tretjič v karieri strgane križne vezi – nesrečni trenutek se je zgodil na pripravah v avstrijskem Stamsu.

Kdaj se bo vrnil v tekmovalni pogon, bo pokazal čas, je pa že večkrat povedal, da ima v mislih olimpijske igre v Pjongčangu leta 2018.

Vesel takšne službe

Robert Kranjec bo moral zaradi strganih križnih vezi na operacijo in bo sezono izpustil. | Foto: Vid Ponikvar Robert Kranjec bo moral zaradi strganih križnih vezi na operacijo in bo sezono izpustil. Foto: Vid Ponikvar Tretji skakalec pretekle zime pa je spet začel delati v športni trgovini v Lillehammerju, v kateri je v preteklosti že delal.

"Dobro je videti, da mi kaj denarja tudi priteka in ne samo odteka, kot je bilo to poletje. Srečo imam, da imam takšno službo in lahko služim denar. Moj delovnik je odprt in lahko delam, kadarkoli želim," je zadovoljen Gangnes.

Na skakalnico se bo vrnil februarja, a tekmoval v prihajajoči sezoni – začne se 25. novembra – najverjetneje ne bo, čeprav pušča vse možnosti odprte.

V torek pa je postalo jasno, da bo brez sezone ostal slovenski skakalec Robert Kranjec, ki ga v prihodnjih dneh čaka operacija poškodovanega kolena. Leteči Kranjčan si je pred zadnjo tekmo poletnega grand prixa v Klingenthalu na ogrevanju prav tako strgal križne vezi. Včeraj je nato sporočil, da v novi sezoni ne bo tekmoval in misli že usmeril proti olimpijskim igram 2018.

Ne spreglejte