SiolNET. Sportal Zimski športi
1,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jure Hafner

Nekdanji svetovni mladinski prvak iz Slovenije končal kariero in odšel na Kitajsko

1,53

termometer

Jure Hafner
Jure Hafner je končal slovensko reprezentančno pot. Foto: Vid Ponikvar

Jure Hafner, slovenski reprezentant v deskanju na snegu in nekdanji mladinski svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, je končal tekmovalno kariero in se bo posvetil trenerstvu. V svoje vrste so ga zvabili Kitajci, opravljal pa bo vlogo pomočnika slovenskega trenerja Petra Kotnika in vodje kitajske reprezentance B.

Škofjeločan v svoji tekmovalni karieri ni do konca razvil potencialov, v svetovnem pokalu se mu ni uspelo prebiti v sam vrh, ker ni nastopil na olimpijskih igrah, je dodatno izgubil motiv, ko so prišle ponudbe za trenersko delo, pa se ni kaj dosti obotavljal.

"V takem sistemu, kot ga imamo mi, nisem več videl možnosti za napredek. Na isti točki bi životaril še nekaj let, v tem nisem več videl smisla. Ko se mi je ponudila še priložnost za delo na Kitajskem, nisem kaj dosti razmišljal. Imel sem tudi ponudbo slovenske reprezentance, da postanem pomočnik trenerja Izidorja Šušteršiča, a je bilo vse, kar je vplivalo na mojo odločitev, na strani Kitajske. Seveda tudi finance," je dejal 28-letni Jure Hafner, ki se je v svetovnem pokalu le enkrat uvrstil med najboljših deset, v Ashikawi je bil leta 2015 v paralelnem slalomu osmi. Poleg zlata je na mladinskih svetovnih prvenstvih osvojil tudi bron.

V slovenski reprezentanci pri 28 letih ni več videl možnosti za napredek. V slovenski reprezentanci pri 28 letih ni več videl možnosti za napredek. Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca je bila še pred nekaj leti ena najmočnejših v karavani, po odhodu Izidorja Šušteršiča, Domna Janca, Jerneja Demšarja, Rok Flandra in zdaj še Hafnerja pa je ostala praktično pri treh tekmovalcih, ki se lahko borijo za širši vrh.

Tim Mastnak Sportal Tim Mastnak četrti na Rogli, Jure Hafner šesti Meta Hrovat Sportal Prvakinja, ki želi obuditi izumirajočo smučarsko vrsto Glorija Kotnik Sportal Kotnikova in Hafner v Cortini d'Ampezzo 16.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 84
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin