Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 10. 2021,
17.16

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Natisni članek

olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 smučarski skoki Maren Lundby

Četrtek, 7. 10. 2021, 17.16

2 leti, 6 mesecev

maren lundby si bo vzela premor

Olimpijska prvakinja v solzah: V Pekingu me ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Maren Lundby | Maren Lundby bo izpustila olimpijsko sezono. | Foto Sportida

Maren Lundby bo izpustila olimpijsko sezono.

Foto: Sportida

Iz Norveške prihaja presenetljiva novica, da bo ena od najuspešnejših smučarskih skakalk zadnjih let Maren Lundby izpustila olimpijsko sezono. Aktualna olimpijska in svetovna prvakinja z velike naprave je za norveški Nrk.no pojasnila, da so vzrok za premor težave s težo.

"V smučarskih skokih so različne ekstremne zahteve, ena od teh je teža," je v čustvenem pogovoru za norveški nrk.no na znano problematiko v smučarskih skokih opozorila ena od najboljših skakalk zadnjih let Maren Lundby in razkrila, da bo zaradi pridobljenih kilogramov, ki jih ne želi izgubiti na nezdrav način, izpustila olimpijsko sezono.

"Težka, a prava odločitev"

Norvežanka se v zadnjih mesecih bori s kilogrami. | Foto: Printscreen Norvežanka se v zadnjih mesecih bori s kilogrami. Foto: Printscreen "Težka odločitev, a menim, da prava. To počnem, ker moram poskrbeti zase. Ne smem iskati bližnjic. V preteklosti sem se stvari vedno lotila na pravilen način, tako se jih nameravam tudi v prihodnje," je nadaljevala 27-letnica.

"Moje telo se je v zadnjem času spremenilo zaradi povsem naravnih razlogov. Nisem pripravljena žrtvovati toliko zgolj zato, da bi bila v Pekingu na najvišji ravni. Raje imam dolgo kariero. Težko je, ker si resnično želim biti skakalka, a letos ne bo tako," je v solzah razlagala Lundbyjeva.

Leta 2018 je na olimpijskih igrah v Pjongčangu ugnala vso konkurenco. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Leta 2018 je na olimpijskih igrah v Pjongčangu ugnala vso konkurenco. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po treh letih jo je nasledila Križnarjeva, na SP osvojila štiri odličja

Lundbyjeva je po treh zaporednih kristalnih globusih lansko sezono končala "šele" na osmem mestu, skupno zmago je slavila Nika Križnar. Kot je razkrila za norveški medij, se je s kilogrami bojevala že v zadnji zimi, ko ji sprva ni šlo vse po načrtih, a na vrhuncu sezone, na svetovnem prvenstvu, je bila znova med najboljšimi. Na vseh štirih tekmah prvenstva je osvojila kolajno.

Na individualni tekmi na veliki napravi je postala prvakinja, na manjši napravi je zaostala le za Emo Klinec, srebrna je bila tudi na mešani ekipni tekmi, bronasta pa na ekipni tekmi.

Takole se je marca veselila naslova svetovne prvakinje na veliki napravi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Takole se je marca veselila naslova svetovne prvakinje na veliki napravi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Norvežanka je dejala, da to ni konec kariere, saj se želi v skoke vrniti kot tekmovalka, a za to potrebuje čas.

Maren Lundby
Sportal Olimpijska prvakinja na prisilnem počitku
Anže Lanišek
Sportal Kobajaši prepričljivo slavil, Lanišek šesti
Rjoju Kobajaši
Sportal Japonec čuti, da je na pravi poti
Peter Prevc
Sportal Prevc dal vedeti, zakaj sta si s Slatnarjem spet segla v roke
Ne spreglejte