Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
23. 2. 2019,
19.48

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Lindsey Vonn Primož Roglič Primož Roglič Peter Prevc Peter Prevc poškodba koleno operacija

Sobota, 23. 2. 2019, 19.48

5 let, 1 mesec

Odzivi po padcu Ilke Štuhec

Lepa poteza Vonnove, ko je slišala, kaj se je zgodilo nesrečni Štuhčevi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Ilka Štuhec Lindsey Vonn | Ilka Štuhec in Lindsey Vonn sta skupaj stali na odru za zmagovalke na smuku na svetovnem prvenstvu v Aareju. Američanka je takoj poslala besede spodbude Slovenki, ki si je danes poškodovala obe koleni. | Foto Sportida

Ilka Štuhec in Lindsey Vonn sta skupaj stali na odru za zmagovalke na smuku na svetovnem prvenstvu v Aareju. Američanka je takoj poslala besede spodbude Slovenki, ki si je danes poškodovala obe koleni.

Foto: Sportida

Grd padec in poškodba obeh kolen Ilke Štuhec na smuku v Crans Montani v Švici sta razžalostila privržence slovenske šampionke alpskega smučanja. Upokojena Lindsey Vonn ji želi vse najboljše pri okrevanju, kakor tudi Primož Roglič in Peter Prevc.

Ilka Štuhec nima sreče s poškodbami. Zaradi težav s kolenom in dolgotrajne rehabilitacije je morala izpustiti lanske olimpijske igre v Pjongčangu, kjer bi bila kandidatka za odličja. Ob vrnitvi med elito je dala hitro vedeti, da ima še vedno izredno dober občutek na snegu.

Ilka Štuhec
Sportal Slaba novica iz Švice, konec sezone za Ilko Štuhec

V Val Gardeni je zmagala v smuku in superveleslalomu, v Cortini d'Ampezzo pa je bila druga in tretja. Prav posebno je bilo zanjo svetovno prvenstvo v Aareju, kjer se je v smuku odločno podala na progo in prehitela vse tekmice ter ubranila zlato medaljo iz St. Moritza.

V igri je bila še za mali kristalni globus v smuku. In temu primerno se je odločno podala na progo v švicarski Crans Montani. S štartno številko 1 je na žalost pristala v zaščitni ograji, ob pomoči vstala in nato prismučala do cilja. Videti je bilo, da ne bo nič hujšega. A se je v bolnišnici nato zgodil črn scenarij. Zaradi poškodovane križne vezi v levem kolenu in udarca v desnega je sezona zanjo predčasno končana. Glede na to, da je ob strganih križnih vezeh potrebna operacija, pomeni, da jo čaka vnovična naporna več kot poletna rehabilitacija.

Ko je novica zaobšla svet, so se nemudoma odzvali športniki. Legendarna ameriška smučarka Lindsey Vonn, ki je kariero končala prav na dan, ko je Ilka v Aareju osvojila zlato medaljo, sama pa je prismučala do brona, je bila ob novici šokirana. Sama dobro ve, kako težke trenutke športnik preživlja ob poškodbah, saj so njeno kariero prav tako dodobra zaznamovale.

"Padci se dogajajo samo drznim, ki jim je prihranjeno največ"

"Škoda!!! Dobro okrevanje," je na svojem profilu na twitterju zapisala Vonnova.

"Ahh, stvari, kot so padci, se dogajajo samo drznim, ki jim je prihranjeno največ! Si že dokazala, da znaš in verjamem, da boš ponovno kmalu na vrhu, srečno," pa je zapisal najboljši slovenski kolesar Primož Roglič. Z njegovim zapisom se je strinjal Peter Prevc, ki prav tako ve, kako težko je, ko se športnik znajde na stranskem tiru.

Sam je imel obilico težav z operiranim gležnjem. Še zdaj ni vse tako, kot si želi, a je v pogonu. Prav danes je bil na svetovnem prvenstvu na skakalnici v Innsbrucku 16., v nedeljo pa ga čaka nastop na ekipni tekmi.

Timi Zajc SP Seefeld Innsbruck
Sportal Nemško zmagoslavje v Avstriji, Slovenci se niso vmešali v boj za stopničke
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec po grdem padcu na pregledu v bolnišnici, zmaga Goggii

 

Ne spreglejte