Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2019,
17.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,50

10

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 23. 2. 2019, 17.00

5 let, 1 mesec

Padec v Crans Montani usoden za najboljšo slovensko smučarko

Slaba novica iz Švice, konec sezone za Ilko Štuhec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,50

10

Ilka Štuhec | Ilko Štuhec čaka novo dolgotrajno okrevanje. Sezona 2018/19 je za njo končana. | Foto Reuters

Ilko Štuhec čaka novo dolgotrajno okrevanje. Sezona 2018/19 je za njo končana.

Foto: Reuters

Iz ekipe Ilke Štuhec so sporočili, da si je najboljša slovenska smučarka ob padcu na današnjem smuku za svetovni pokal v Crans Montani v Švici spet poškodovala kolena, zaradi česar bo morala znova na operacijo. Sezono je že končala. Koliko časa bo odsotna, še ni znano.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec po grdem padcu na pregledu v bolnišnici, zmaga Goggii

Ilka Štuhec, ki se je konec novembra lani uspešno vrnila po dolgotrajni poškodbi, zaradi katere je bila odsotna več kot leto in pol, je na sedmem smuku te sezone svetovnega pokala na enem izmed dveh skokov grdo padla.

Ker je po padcu vstala na noge in smučala do cilja, je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, a se je Mariborčanka pozneje zaradi bolečin v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico v Crans Montani. Žal izvidi niso pokazali nič dobrega. Mariborčanka ima strgano zadnjo križno vez v levem kolenu in udarec kosti v desnem kolenu, kar pomeni, da bo morala spet na operacijo in je sezono že končala.

Ilka Štuhec Lindsey Vonn
Sportal Lepa poteza Vonnove, ko je slišala, kaj se je zgodilo nesrečni Štuhčevi

Že danes bo prepeljana v Basel, kjer bo njena kolena pregledal dr. Niklaus Fredrich, ki jo je v preteklosti že uspešno operiral. Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer bo Štuhčeva po vsej verjetnosti tudi operirana, so še sporočili iz njene ekipe.

Kolena je imela v preteklosti že poškodovana.

Padec Ilke Štuhec:

Vrnila se je z odliko

Osemindvajsetletna Štuhčeva, ki je zaradi hude poškodbe izpustila lanske olimpijske igre v Pjongčangu, se je v tej sezoni z odliko vrnila na smučarske strmine in na svetovnem prvenstvu v Aareju še drugič postala svetovna smukaška prvakinja.

Na svetovnem prvenstvu v Aareju je ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku. | Foto: Reuters Na svetovnem prvenstvu v Aareju je ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: Reuters

V tej sezoni je tudi štirikrat stala na stopničkah v svetovnem pokalu. V Val Gardeni je zmagala tako v smuku kot v superveleslalomu, v Cortini d'Ampezzo pa je bila na dveh smukih druga in tretja, tako da je bila do današnjega padca v igri za mali kristalni globus v smukaški razvrstitvi. Zdaj je na tretjem mestu.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Štuhčeva se lahko pohvali z devetimi zmagami v svetovnem pokalu, na 17 tekmah pa je stala na stopničkah.

 

Ne spreglejte