Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
29. 1. 2019,
9.09

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

Natisni članek

Lindsey Vonn Zlata lisica Michelle Gisin Sofia Goggia

Torek, 29. 1. 2019, 9.09

5 let, 2 meseca

PRED ZLATO LISICO

Konec zime tudi za olimpijsko prvakinjo, za Vonnovo (še) ne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72
Lindsey Vonn | Lindsey Vonn ohranja upanje za nastop na svetovnem prvenstvu. | Foto Sportida

Lindsey Vonn ohranja upanje za nastop na svetovnem prvenstvu.

Foto: Sportida

Olimpijska prvakinja Michelle Gisin je po nedavni poškodbi kolena naslednja žrtev vala poškodb. Po drugi strani Lindsey Vonn napoveduje novo vrnitev, a hkrati tudi konec kariere.

Padec ski
Sportal Kruto soočenje s kruto smučarsko realnostjo

Potem ko je Cortino d'Ampezzo zapustila v solzah in namignila na morebiten predčasen konec kariere, pozneje pa odpovedala nastop na tekmah v Garmisch-Partenkirchnu, je Lindsey Vonn v ponedeljek zvečer v pogovorni oddaji Hangar 7 na Servus TV javno spregovorila o trenutnem stanju in svojih načrtih. Kot je pojasnila, so jo upokojitvene misli v Dolomitih prevevale, ker ni poznala ozadja novih bolečin v kolenu in mišicah. Pozneje je spoznala, da gre za težave z živcem. "To je upanje," pravi in prav za torek napoveduje vrnitev na sneg.

Sledi nastop na svetovnem prvenstvu? "Bomo videli," pravi 34-letna Američanka, prepričana o tem, da ima še dovolj mentalne moči za še nekaj tekem. "Sem pa prestara za še eno sezono, kaj šele za leto premora in vrnitev," pravi Vonnova in vztraja pri prvotni zamisli, da se bo od alpskega smučanja poslovila na prvi hitrostni postaji nove sezone v Lake Louisu.

Michelle Gisin: Se vidimo v prihodnji zimi. | Foto: Getty Images Michelle Gisin: Se vidimo v prihodnji zimi. Foto: Getty Images

Michelle Gisin: ne v Aare, temveč pod nož

Slabe vesti pa prihajajo iz švicarskega tabora. Slutiti jih je bilo mogoče že v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je po sobotni tekmi Michelle Gisin odšepala iz ciljnega prostora. Zdravniški pregledi so pokazali, da si je olimpijska prvakinja v kombinaciji iz Pjongčanga 2018 poškodovala kolenske vezi. Sledi operacija, zato je zanjo sezona 2018/19 že končana.

Po poškodbi kolena je ob koncu tedna Aare 2019 prečrtala tudi Avstrijka Cornelia Hütter. Podobno velja za njenega rojaka Maxa Franza in Italijanko Federico Sosio. To so zgolj "žrtve" zadnjega konca tedna. Že pred tem so se poškodovali številni sopotniki belega cirkusa, med njimi tudi Anna Veith in Ana Drev, Aksel Lund Svindal bo stisnil zobe za svetovno prvenstvo, nato pa se bo upokojil.

Sofia Goggia
Sportal "Globus in olimpijsko zlato, nato poškodba? Takoj podpišem!"

Sofia Goggia prihaja v Maribor

Kar nekaj zdravstvenih težav imajo tudi v ženskem italijanskem taboru. Koleno si je lažje poškodovala Federica Brignone, zato je njen nastop na petkovem veleslalomskem delu Zlate lisice v Mariboru pod vprašajem. Pod Pohorje pa bo pripotovala njena rojakinja Sofia Goggia, ki je ob koncu tedna navdušila z dvema uvrstitvama na stopničke v Garmisch-Partenkirchnu.

Olimpijska prvakinja v smuku še vedno čuti bolečine po jesenskem dvojnem zlomu gležnja. Tudi ob nedavni vrnitvi v tekmovalne kroge v Nemčiji je priznala, da rane še zdaleč niso zaceljene. Na sicer stoječi novinarski konferenci po tekmah je potrebovala stol, nato pa odšepala iz novinarskega središča. "Za tekme se znam pripraviti," pravi 26-letna Italijanka.

Program 55. Zlate lisice

Četrtek, 31. 1. 2019
Trg Leona Štuklja: 
18.00 - javno žrebanje štartnih številk za veleslalom

Petek, 1. 2. 2019
Snežni stadion:
10.00-13.00 - veleslalom
Trg Leona Štuklja: 8.00 - razglasitev rezultatov in javno žrebanje štartnih številk

Sobota, 2. 2. 2019
Snežni stadion: 
10.00-13.00 - slalom

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec: Ne bom odšla kot invalid
Zlata lisica
Sportal Pogled v nebo in koledar: kdaj je pravi čas za Zlato lisico?
Ne spreglejte