Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
15.28

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Darja Črnko Grega Koštomaj Anja Šešum

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 15.28

5 let

GREGOR KOŠTOMAJ, NEKDANJI TRENER ILKE ŠTUHEC

"Končna odločitev je vedno športnikova"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53
Ilka Štuhec in Grega Koštomaj | Foto Ilka Štuhec in Grega Koštomaj sta si pomahala v slovo.

Foto: Ilka Štuhec in Grega Koštomaj sta si pomahala v slovo.

"Čas je, da gremo naprej po različnih poteh. Poglavje je zaprto. Jaz iščem nov izziv," po naznanjenem koncu sodelovanja z Ilko Štuhec pripoveduje trener Gregor Koštomaj, ki ne izključuje povezovanj s slovensko reprezentanco.

Ilka Štuhec
Sportal Močan veter sprememb v taboru Ilke Štuhec

Kljub bogatim izkušnjam z javnim nastopanjem Ilka Štuhec dopoldne ni mogla skriti nelagodja ali pa debelega cmoka v grlu, ko je govorila o odločitvi, da konča sodelovanje s trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum. "Ni mi lahko govoriti o tem. Še zdaj mi ni, ko sem novico javno naznanila. Skupaj smo preživeli preveč trenutkov, da bi bila brezbrižna," pojasnjuje 28-letna Štajerka, ki se okroglih 30 dni po poškodbi kolena intenzivno posveča rehabilitaciji, ob tem pa z mamo in vodjo ekipe Darjo Črnko išče rešitev za zapolnitev odprtih mest v spremljevalni ekipi.

"Ni bilo spora, le poslovna odločitev"

In kako novico, ki je za marsikoga udarila kot strela z jasnega, komentira Koštomaj? "Pogovorili smo se, sešteli vse skupaj in sklenili, da gre vsak svojo pot. Spora ni bilo. To je poslovna odločitev," štiri leta po tem, ko je sprejel izziv v taboru Ilke Štuhec, razmišlja 45-letni savinjski smučarski strokovnjak. "Ilki in Darji sem hvaležen za izkazano zaupanje. Hvaležen sem tudi za vse občutke ob uspehih. Zavedam se, da imam zdaj tudi kot trener boljši renome," ob koncu sodelovanja z dvakratno smukaško prvakinjo dodaja Koštomaj.

Znova na smučarskem trgu. | Foto: Ana Kovač Znova na smučarskem trgu. Foto: Ana Kovač Trenerji so vedno pripravljeni

"Končna odločitev je vedno športnikova. Ko začuti, da je čas za spremembe, je nesmiselno vztrajati. Vsaka stvar ima začetek in konec. V športu se takšne stvari dogajajo. Trenerji smo globoko v sebi pripravljeni na takšne scenarije," pripoveduje zdaj že nekdanji trener najboljše aktivne slovenske smučarke, ta je tudi po njegovi zaslugi osvojila dve zlati kolajni na svetovnih prvenstvih, prejela dva mala kristalna globusa, srebro v skupnem seštevku svetovnega pokala in v svojo statistiko zapisala devet zmag ter skupno 17 uvrstitev na stopničke.

Selitev v slovensko reprezentanco?

In kako naprej? "Prezgodaj je, da bi govoril o novih poteh. Stvar je še zelo sveža. Trenutno nimam nadomestne službe, ki bi jo stresel iz rokava," odgovarja trener, ki je pred tem več sezon deloval v Bolgariji, v Sloveniji pa je bil po delu na klubski ravni v reprezentančni sistem vključen kot trener ženske C-reprezentance. Kot odmev na njegov odhod iz Ilkinega tabora so se sicer v smučarskih kuloarjih pojavili namigi o vključiti v slovensko reprezentanco. Še najbližje naj bi bil moški ekipi za hitri disciplini, ki jo vodi Peter Pen. "Z njim sem dobro sodeloval. Imava podoben pogled. To pa je tudi vse, kar lahko rečem," govoric ne želi komentirati Koštomaj.

Nicole Schmidhofer in Ilka Štuhec
Sportal Ko smuk ni dovolj: smukaška kraljica do 217 kilometrov na uro
Ne spreglejte