Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
21.52

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

La Thuile smuk ženske ženske Ilka Štuhec Ilka Štuhec Vanja Brodnik Maruša Ferk Lindsey Vonn Nadia Fanchini

Četrtek, 18. 2. 2016, 21.52

4 leta, 2 meseca

Italijanska veteranka presenetila rekorderko Vonnovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Italijanka Nadia Fanchini je zmagal na sobotni smukaški preizkušnji v La Thuileju. Prehitela je ni niti dobitnica malega kristalnega globusa Lindsey Vonn. Dve Slovenki med najboljših 20.

Italijanka Nadia Fanchini je zmagovalka današnjega skrajšanega smuka za svetovni pokal v italijanskem La Thuilu. Še bolj pomembno pa je bilo drugo mesto Američanke Lindsey Vonn, ki si je z novimi 80 točkami še osmič v karieri privozila mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Vonnova je za zmagovalko zaostala 14, tretjeuvrščena Italijanka Daniela Merighetti pa za 72 stotink sekunde. Američanka je vnovič prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je petkova zmagovalka in vodilna smučarka belega cirkusa Švicarka Lara Gut tokrat v težkih pogojih zasedla šele 11. mesto in za Američanko zaostaja za 43 točk. V smukaškem seštevku ima dirko pred koncem 173 točk prednosti pred danes četrto Kanadčanko Larisso Yurkiw.

Vonnova je z osmim smukaškim kristalnem globusom v tem seštevku prehitela tudi slovito Avstrijko Annemarie Moser Pröll, z že 20. globusom pa tudi slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki jih ima v svojih vitrinah 19.

Štuhčeva se ni spoprijateljila s progo

Slavje Fanchinijeve je bilo presenečenje, pa čeprav je že v petek osvojila tretje mesto, saj je nazadnje zmagala na superveleslalomu leta 2008 v Lake Louisu. A domača proga je bila za Italijanke bržkone tudi mala prednost, saj so moštveni uspeh dopolnile Francesca Marsaglia na sedmem, Elena Curtoni na devetem in Johanna Scharf na 15. mestu.

Na skrajšani progi, tekma se je zaradi vetra začela z 20 minutno zamudo, so brez res vidne uvrstitve ostale tudi Slovenke. Z 19. in 20. mestom med 42 uvrščenimi tekmovalkami sta do novih točk svetovnega pokala prišli Maruša Ferk (+ 2,64) in Ilka Štuhec (+ 2,69), Vanja Brodnik je bila 41. (+ 5,93).

"Pri Maruši se je vse 'poklopilo', peljala je dobro, tudi vreme ji je šlo na roko. Ilka se s to progo ni spoprijateljila, danes je bila malo slabša, a ni nobene katastrofe, .... Vanja pa se je borila, šla je zelo dobro, dokler je šla. Potem se ji je zgodila napaka in ko enkrat narediš napako, izgubiš hitrost in je ne dobiš več nazaj. Tvegala je, a se ni sešlo, tako da je izkupiček ničen. Bo pa naslednjič," je slovenske nastope pokomentiral trener Aleš Brezavšček.

V nedeljo bo v La Thuilu še superveleslalom.

Ne spreglejte