Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 12. 2021,
12.11

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Natisni članek

Lake Louise Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 4. 12. 2021, 12.11

2 leti, 4 mesece

Ilka Štuhec po uvodnem smuku sezone

Ilka Štuhec po uvodnem razočaranju: Tega si nisem želela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec bo imela že danes novo priložnost za dokazovanje. | Foto Guliverimage

Ilka Štuhec bo imela že danes novo priložnost za dokazovanje.

Foto: Guliverimage

Za alpskimi smučarkami je prvi od devetih smukov sezone 2021/22 svetovnega pokala. Najbolj zadovoljna z razpletom uvodne ženske smukaške preizkušnje v Lake Louisu v Kanadi je Italijanka Sofia Goggia. Ilka Štuhec je tekmo končala na 20. mestu, vsaj deset mest nižje od zastavljenega osnovnega cilja uvrstitve v prvo deseterico.

Sofia Goggia
Sportal Sofia Goggia v izjemnem slogu odprla smukaško sezono, Štuhčeva 20.

Zmagovalka smukaškega seštevka v minuli zimi, Goggia, je deveto smukaško zmago v karieri osvojila z velikansko prednostjo 1,47 sekunde pred drugouvrščeno Američanko Breezy Johnson. Štuhčeva na 20. mestu je za Goggio, ki jo je pred petimi leti prav v Lake Louisu premagala za svojo prvo zmago, zaostala več kot tri sekunde (+3,24). Razlika med Štuhčevo in Johnsonovo (+1,77 sekunde) je bila tako le malenkost večja kot razlika med Američanko in Italijanko na vrhu razpredelnice uvrščenih po koncu smuka.

Na progo, kjer je 31-letna Mariborčanka Štuhec v svoji karieri že dvakrat zmagala, se je podala s številko 19. Na zahtevni snežni podlagi se dvakratna svetovna prvakinja ni najbolje znašla. Že v zgornjem ravninskem delu, kjer je navadno med najboljšimi, si je privozila precejšen zaostanek. Tudi v nadaljevanju Ilka ni naredila vidnejše napake, a prave hitrosti ni razvila. Zaostanek se je povečeval skozi vsak sektor. Goggia je bila najhitrejša že na edinem uradnem treningu, na katerem je bila Štuhčeva druga.

Osvojila je 20. mesto. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Osvojila je 20. mesto. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ne morem biti zadovoljna"

"Z vožnjo in rezultatom ne morem biti zadovoljna, to ni to, kar sem si želela. Na nekaterih delih sem zapeljala malce izven idealne smeri, a prav velike napake nisem storila. Kaj točno je šlo narobe, bom ugotovila šele na videoanalizi. Sedaj moramo poiskati, kaj je šlo narobe in to popraviti. Sami pogoji na progi so bili glede na razmere v zadnjih dneh kar dobri. Ponekod je bilo malce bolj mehko, kot bi si želeli, a smo tega tukaj vajeni. Vseeno mislim, da so organizatorji in vsi delavci naredili dobro delo," je iz Kanade po koncu tekme sporočila slovenska smukaška šampionka, s petimi smukaškimi zmagami v svetovnem pokalu najuspešnejša Slovenka v kraljevski disciplini.

V Lake Louisu bodo drevi z začetkom ob 20.30 po srednjeevropskem času pripravili še en smuk. Štuhčeva se bo na popravni izpit odpravila kot druga na startu, takoj za Nemko Kiro Weidle. Zmagovalka prve preizkušnje Goggia bo nosila številko 5. Številko 5 je nosila tudi na prvem smuku.

Druga Slovenka Maruša Ferk, ki je v petek vpisala 36. čas, bo drugi ženski smuk sezone začela s startno številko 39.

Preberite še:

Sofia Goggia
Sportal Goggii smukaški dvojček, Štuhčeva in Ferkova do točk
Lake Louise
Sportal Štuhčeva in tekmice tudi brez četrtkovega treninga
Aleksander Aamodt Kilde
Sportal Kilde slavi še drugo zmago, spodbudna nastopa Čatra in Klineta
Ne spreglejte