Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2021,
19.11

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Lake Louise smuk

Četrtek, 2. 12. 2021, 19.11

2 leti, 4 mesece

odpadel še en smukaški trening v lake louisu

Štuhčeva in tekmice tudi brez četrtkovega treninga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Lake Louise | V Lake Louisu so odpovedali še drugi smukaški trening. | Foto Guliverimage

V Lake Louisu so odpovedali še drugi smukaški trening.

Foto: Guliverimage

Specialistke v hitrih disciplinah so zaradi otoplitve danes ostale še brez drugega smukaškega treninga v Lake Louisu, tako da se bodo na petkov smuk odpravile z zgolj enim opravljenim treningom.

Ilka Štuhec
Sportal Razočaranje za Ilko Štuhec

Organizatorjem tekem v Lake Louisu še naprej nagaja vreme. Težave so imeli že pretekli teden, ko so zaradi obilnih snežnih padavin odpovedali tako moški smuk kot superveleslalom, zdaj pa se zapleta tudi pri izvedbi ženskega programa.

Potem ko so v sredo trening smuka odpovedali zaradi napovedanega sneženja, za današnjo odpoved ni bilo krivo sneženje, temveč višje temperature. Da bi lahko ustrezno pripravili smukaško progo za petkovo tekmo, so smučarkam prižgali novo rdečo luč za trening.

Vremenska napoved za prihodnje dni je ugodnejša, tako da so v Lake Louisu optimistični, da jim bo uspelo izpeljati vse tri načrtovane preizkušnje. V petek in soboto sta predvidena smuka (20.30), v nedeljo še superveleslalom (18.30).

Na štartnem seznamu petkove preizkušnje sta dve Slovenki: Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Smučarkam ob prihodu v St. Moritz ne bo treba v karanteno

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je danes sporočila, da smučarkam, ki se vračajo iz Kanade, ne bo treba opraviti obvezne desetdnevne karantene, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Zato sta oba superveleslaloma, načrtovana za 11. in 12. december, danes dobila zeleno luč za izvedbo.

St. Moritz | Foto: Reuters Foto: Reuters

Alpske smučarke, predvsem specialistke za hitre discipline, so trenutno v Lake Louisu, kjer bosta v petek in soboto na sporedu dva smuka, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalom.

Prihodnji konec tedna pa ženske čakata še dva superveleslaloma v St. Moritzu. Tekmi v švicarskem kantonu Graubünden sta bili dlje časa vprašljivi, zdaj pa je od tamkajšnjih oblasti Fis prejela potrditev karantenskih izjem za udeleženke tekem svetovnega pokala in ostalega osebja, poroča AP.

Kanada je po odločitvi švicarskih oblasti na rdečem seznamu držav z visoko stopnjo tveganja zaradi pandemije novega koronavirusa, Fis pa "z vpletenimi oblastmi ureja še zadnje podrobnosti glede izjem", piše AP.

Švicarski olimpijski komite je sicer ta teden prav tako zaprosil za karantenske izjeme, saj bi s tem pomagali lokalnemu turizmu in tamkajšnjim smučarskim klubom.

Vir: STA

Preberite še:

Ilka Štuhec
Sportal Odličen uvod Ilke Štuhec, ki je zaostala le za Italijanko
Ilka Štuhec
Sportal Sanjska napoved ob vrnitvi na kraj, kjer se je vse začelo
Miha Hrobat
Sportal Miha Hrobat hitrejši tudi od zmagovalca prvega smuka sezone

The third and last official training of women's downhill scheduled on the Men's Olympic track in Lake Louise has also been canceled by the International Federation. But if the test on Tuesday had been canceled due to the heavy snowfall of the night, the one on Thursday did not take place both for the rise in temperatures and to allow the organizers to fix the race track.A form of precaution to work the slopes in the best possible way, since the test required by regulation so that you can run, had already been carried out on Tuesday.

However, optimism transpires in view of the three days of official competitions which include two descents on Friday 3 December and Saturday 4 December (always at 20.30), followed by a supergiant on Sunday 5 December at 18.30: the weather forecasts speak of an improvement for the weekend, which should allow the entire program to run smoothly

Ne spreglejte