Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
26. 2. 2016,
20.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Oslo Tim-Kevin Ravnjak

Petek, 26. 2. 2016, 20.54

6 let, 6 mesecev

Hirano prvič do zlata, TKR brez finala, 15-letnica z najvišjo oceno v zgodovini (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Japonec Ayumu Hirano in Američanka Chloe Kim sta zmagovalca evropskih iger X v deskarskem snežnem žlebu. Kimova je prejela najvišjo oceno v zgodovini.

V moškem finalu najboljše osmerice je najboljši nabor trikov prikazal olimpijski podprvak Ayumu Hirano. Japonec je prejel oceni 94,66 točke in prepričljivo slavil pred olimpijskim prvakom Švicarjem Iourijem Podladtchikovom (88,00). Bron je osvojil Američan Chase Josey.

Japonec, ki je star komaj 17 let, je osvojil prvo zlato medaljo na igrah X. Do zdaj je osvojil le eno srebrno odličje, in sicer leta 2013, ko je imel komaj 13 let. Na letošnjih ameriških igrah X v Aspnu je osvojil zgolj 10. mesto.

Podladtchikov, ki je slavil na olimpijskih igrah v Sočiju, tudi po tekmi v Oslu ostaja brez naslova na igrah X, je pa to njegova tretja srebrna medalja na tem tekmovanju.

Slovenski predstavnik Tim-Kevin Ravnjak je nastopil v četrtkovih kvalifikacijah in prejel oceno 63,33, kar ni bilo dovolj za finale. Končal je na 10. mestu.

Do zlata in najvišje ocene vseh časov pri 15 letih

Mlada Američanka Chloe Kim pri komaj 15 letih prevzema primat v svetovnem deskanju prostega sloga. V hrbet ji gledajo izkušene tekmovalke, ki se ne morejo načuditi česa je zmožna izjemna najstnica. Zmagala je na zadnjih trojih igrah X, leta 2014 pa je bila druga pri komaj 13 letih. Je prva deskarka, ki je osvojila dve zlati medalji pred dopolnjenim 16. letom. V Oslu je ob zmagi prejela oceno 98 točk, kar je najvišja ocena v zgodovini ekstremnih iger X.

Kimova pa ne navdušuje le na igrah X, pred 14 dnevi je zmagala tudi na tekmi svetovnega pokala v Park Cityju in kot prva uspešno izvedla dva zaporedna obrata za 1080 stopinj, kar ji je prineslo tudi najvišjo možno oceno 100 točk.

Another amazing night! Still can't believe I was able to put down the run I wanted to. Huge shoutout to @thekellyclark...

Posted by Chloe Kim on Friday, 26 February 2016
Ne spreglejte