Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2024,
18.00

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

Natisni članek

Dawid Kubacki Karl Geiger Kamil Stoch Stefan Kraft skoki Planica Planica Peter Prevc Peter Prevc

Nedelja, 24. 3. 2024, 18.00

1 mesec

Tuji skakalci o slovesu Petra Prevca

Častitljivi hvalospevi iz tujine na račun Petra Prevca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14
Peter Prevc Stefan Kraft | Stefan Kraft je čestital Petru Prevcu za častitljivo kariero. | Foto Guliverimage

Stefan Kraft je čestital Petru Prevcu za častitljivo kariero.

Foto: Guliverimage

Konec je kariere velikega slovenskega skakalnega šampiona Petra Prevca. Poslovil se je velikan tega zimskega športa. Cenjen je pri nas, cenjen je v tujini, kar so z izbranimi besedami dali vedeti nekateri asi smučarskih skokov.

Severin Freund
Sportal Severin Freund: Na skakalnici sva bila velika tekmeca, a ob njej sva se spoštovala

"To je poseben trenutek, tudi za nas. Eden največjih v našem športu je. Velik športnik je in veliko spoštovanje imam do njega. Razumem ga, ker želi biti z družino, ženo in otroki. Popolno kariero je imel," se je uvodoma slovesa Petra Prevca dotaknil prvi mož letošnje skakalne zime Stefan Kraft.

"Lepo daje vedeti, da v življenju niso le smučarski skoki. Posebno je, da si želi preživeti čas z družino. Prav tako je odlično, da je končal na tako visoki ravni. Kaj pa vemo, morda si bo premislil in se vrnil čez eno leto," se je na koncu zasmejal Kraft, ki je spregovoril tudi o odnosu, ki sta ga imela: "Veliko bojev na skakalnicah sva imela. Spoštovala sva se. Vedno je bil prijazen in pošten. Užival sem v njegovi karieri."

Peter Prevc slovo
Sportal Žena Petra Prevca: Bilo je zelo lepo, a tudi zelo težko

Stoch: Eden najboljših v tem športu

Hvalospevov ni manjkalo niti, ko je do besede prišel nemški skakalec Karl Geiger: "Je eden največjih v našem športu, sploh v zadnjem desetletju. Podpisal se je pod ogromno izjemnih skokov in ogromno zmag, a še pomembneje je, da je kot oseba zelo preprost. Lahko mu le čestitamo za odlično kariero. Ne vem, kaj bo počel v prihodnosti, a menim, da se bo dobro znašel pri tem, kar si bo izbral."

Karl Geiger je o slovenskem šampionu prav tako govoril z izbranimi besedami. | Foto: Guliverimage Karl Geiger je o slovenskem šampionu prav tako govoril z izbranimi besedami. Foto: Guliverimage

Velik vtis je pustil tudi pri poljskih skakalcih. S Kamilom Stochom je prav tako bil posebne bitke, o Petru pa je govoril z izbranimi besedami: "Težko je v nekaj besedah strniti misli ob koncu kariere Petra Prevca. Je odlična oseba, eden najboljših v tem športu. Popolnoma si zasluži tak konec kariere, nizal je odlične rezultate. Ne bom rekel, da sem šokiran nad njegovimi rezultati, sem pa malce ljubosumen, saj bi si večina športnikov želela končati kariere na podoben način in s podobnimi rezultati." 

"Ob njegovih rezultatih ni kaj dodati. Gre za odličnega športnika, dosegel je vse, kar je bilo mogoče doseči v skokih. Je odlična oseba. Sicer nisva veliko časa preživela skupaj, a kar sva ga, lahko rečem, da je zelo dobra oseba in zelo prizemljen. Ostali bodo lepi spomini. Želim mu vse najboljše v prihodnje, česarkoli se bo lotil. Verjamem, da ga zdaj čaka nekaj odmora, počitka, potem pa se bo verjetno posvetil temu, kar ga veseli. Želim mu vse najboljše in se veselim, da ga ob kakšni priložnosti še srečam na skakalnici in tam preverim, v katero smer je šlo njegovo življenje," je lepe besede slovenskemu šampionu namenil Dawid Kubacki.

In kaj je rekel legendarni Noriaki Kasai, ki je v Planici letel pri 51 letih? "Mislim, da se bo Peter vrnil," se je zasmejal priljubljeni Japonec.

Domen Prevc Planica 2024
Sportal Peter Prevc se je vprašal šele na žičnici, brat Domen na stopničkah
Peter Slatnar Peter Prevc
Sportal Slatnar dal vedeti, da bo nastala zelo velika luknja
Planica 2024, navijači
Sportal Navijaško poslavljanje od Petra Prevca, pa tudi "idealen prostor" za fantovščino
TImi Zajc Peter Prevc Lovro Kos Domen Prevc
Sportal Zaskrbljeni zaradi Timija in kljub stopničkam z nekaj grenkega priokusa
Aljoša Dolhar
Sportal Aljoša Dolhar: V teh razmerah je skoraj nemogoče pripraviti letalnico
Andrej Stare
Sportal Andrej Stare ganjen ob slovesu: Hvala vsem, ki ste me radi poslušali, bili smo dobri prijatelji
Ne spreglejte