Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 1. 2019,
16.31

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,02

17

Natisni članek

novoletna turneja Gorazd Bertoncelj Ljubo Jasnič Goran Janus

Torek, 8. 1. 2019, 16.31

5 let, 3 mesece

Bertonclju dal še nekaj kredita, a poudarja: Janus mora pomagati!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,02

17

Janus Bertoncelj | Ljubo Jasnič je mnenja, da bi moral pomagati tudi Goran Janus. | Foto Vid Ponikvar

Ljubo Jasnič je mnenja, da bi moral pomagati tudi Goran Janus.

Foto: Vid Ponikvar

Prav vsa stroka se strinja, da je bila pravkar končana novoletna turneja zelo slaba, kar zadeva slovensko reprezentanco. Predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič Gorazdu Bertonclju še zaupa, poudaril pa je, da pričakuje, da se bo vključil tudi Goran Janus.

"Kot vsi ljubitelji skokov v Sloveniji in tekmovalci sami nismo zadovoljni s tem, kar smo do zdaj pokazali. Računali smo, da bodo stvari tekle drugače, zlasti na novoletni turneji, ki ima posebno težo. Ni se izšlo, kot bi se moralo. Kot vodstvo smo postavili pogoje, da smo lahko primerljivi z drugimi. Kje so vzroki, bodo povedali strokovnjaki. Zahtevali smo, da se v dveh dneh pripravi analiza vse  novoletne turneje. Razgovori so trajali do nedavnega. Odgovorni bodo povedali," je predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič dal vedeti, da je tudi sam od slovenskih skakalcev pričakoval več.

Rjoju Kobajaši
Sportal Vrnitev v neslavno preteklost in iskanje prave poti

Skupno 20. mesto Timija Zajca in 28. Anžeta Semeniča ter le sedem uvrstitev med dobitnike točk na štirih tekmah je bilo premalo. Povrhu so se prikradle nove težave z materialom, kar se ni zgodilo prvič.

Vrača se Peter Prevc

Ekipa za Predazzo bo štela šest članov: Timi Zajc, Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič, Anže Lanišek in Tilen Bartol.

"To niso majhne, ampak velike napake"

"Niso majhne napake. To so velike napake. To se ne sme dogajati. Malce bolj moramo biti pozorni na stvari. Da nimamo neumnih izgovorov." | Foto: Vid Ponikvar "Niso majhne napake. To so velike napake. To se ne sme dogajati. Malce bolj moramo biti pozorni na stvari. Da nimamo neumnih izgovorov." Foto: Vid Ponikvar Nazadnje je najbolj odmevala zadrga, s katero je imel največ težav Zajc, nevšečnosti pa je povzročila tudi Anžetu Lanišku: "Niso majhne napake. To so velike napake. To se ne sme dogajati. Malce bolj moramo biti pozorni na stvari. Da nimamo neumnih izgovorov. Posebne analize pri zadrgi nismo naredili. Pokazali so mi, zakaj se je to zgodilo. Podobna stvar kot pri drugem tekstilu. Notri je rob in vanj se je zataknila zadrga. Bolj pazljivo bo treba zapirati. Tehnično je mogoče rešiti tako, da se doda šiv. Malce je nerazumljivo, da se to v vsej sezoni ne zgodi niti na treningu niti na tekmah," je o temi zadrga spregovoril glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Pritisk nanj in na njegovo ekipo je zaradi slabših predstav postal večji. Zaradi težav s poškodbami in zdravstvenimi težavami je nekaj skakalcev na čelu s Petrom Prevcem manj treniralo, kar je olajševalna okoliščina, zaradi tega pa se pozna na širini.

Gorazd Bertoncelj
Sportal Popolnoma razočaran

Če v Predazzu in Zakopanah ne bo bolje, bo Jasnič radikalno posegel

Bertoncelj ima še nekaj Jasničevega zaupanja, a ga bo ob takšnem nadaljevanju hitro zmanjkalo. | Foto: Vid Ponikvar Bertoncelj ima še nekaj Jasničevega zaupanja, a ga bo ob takšnem nadaljevanju hitro zmanjkalo. Foto: Vid Ponikvar Čeprav Jasnič daje podporo Bertonclju in ekipi, pa takšne rezultatske krivulje ne bo sprejemal v nedogled. "Kar smo si zastavili za cilj, ni bilo doseženo. Cilj mora biti izpolnjen ali vsaj biti blizu. Koliko je, če vse analiziramo, pomagal Murphy … Najprej se je zgodilo to s Petrom, ki je hrbtenica ekipe. Pri dekletih se je poškodovala Ema Klinec. Vodstvo je za to, da se te stvari ne dogajajo. Vodstvo mora poskrbeti za opremo, da zadrge delajo … Glede na to, da so plačani, morajo biti smuči dobro namazane, glave skakalcev morajo biti pri naletu, v zraku in pri doskoku. To je profesionalizem."

O morebitni zamenjavi trenutno ne razmišlja: "Naslednji dve tekmi bosta pokazali, ali je bil trenutek slabosti ali je bilo zgrešeno kje drugje. Počakali bomo na tekme v Val di Fiemmeju in Zakopanah. Potem bo treba radikalno poseči, če se ne bo spremenilo. Sta pa medalja na nordijskem svetovnem prvenstvu in dobra uvrstitev v Planici nujni."

Če se rezultatska krivulja ne bo obrnila, bo kadrovske rešitve iskal znotraj Slovenije: "Sami veste, kako je. Glave moramo stakniti skupaj. Tisti, ki ima več izkušenj, bo več povedal. Mislim, da imamo doma dovolj kadra, da se iz tega izvlečemo. Zlasti, če staknejo glave skupaj."

Werner Schuster Alexander Pointner
Sportal Najuspešnejši avstrijski trener ostro nad rojake

Bertoncelj verjame v svojo ekipo

Od Timija Zajca bomo spet pričakovali več v Predazzu, kjer zagotovo ne bo imel več težav z zadrgo. | Foto: Vid Ponikvar Od Timija Zajca bomo spet pričakovali več v Predazzu, kjer zagotovo ne bo imel več težav z zadrgo. Foto: Vid Ponikvar Pri tem je mislil tudi na Gorana Janusa, ki ima vlogo strokovnega sodelavca na področju trenerskega kadra in je pomagal pretekli teden na tekmah celinskega pokala, potem ko je imel glavni trener Igor Medved zdravstvene težave. Tilen Bartol se je na prvi tekmi po rehabilitaciji operiranega kolena veselil zmage, Žak Mogel pa na drugi tekmi drugega mesta: "Goran mora pomagati. On je postavljen na takšen položaj, da od njega pričakujemo, da bo nadzornik."

Na novinarski konferenci smo nato povprašali Bertonclja, ali razmišlja, da bi ga vzel s seboj na kakšno tekmo. Odgovoril je: "Imamo svojo strokovno ekipo. Dovolj nas je v strokovnem štabu. S temi delamo."

Rjoju Kobajaši
Sportal Umetnik iz Japonske, ki je porscheja z razlogom postavil na stranski tir
Rjoju Kobajaši
Sportal Tako besnega Zajca še nismo videli, junak Kobajaši s pokrom do zlatega orla
Ne spreglejte