Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 12. 2019,
18.35

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Andreas Felder Stefan Kraft novoletna turneja

Sreda, 25. 12. 2019, 18.35

4 leta, 4 mesece

avstrijska sedmerica za novoletno turnejo

Avstrijci razkrili karte, prvi zvezdnik čuti posledice padca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Stefan Kraft | Stefan Kraft po padcu v Engelbergu čuti bolečine v desnem kolku in vratu, in upa, da padec ne bo vplival na njegove predstave na novoletni turneji. | Foto Sportida

Stefan Kraft po padcu v Engelbergu čuti bolečine v desnem kolku in vratu, in upa, da padec ne bo vplival na njegove predstave na novoletni turneji.

Foto: Sportida

Vse bližje je prvi vrhunec nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Avstrijci so danes razkrili, na koga vse bodo računali na novoletni turneji, ki se bo v soboto začela v Oberstdorfu, Stefan Kraft pa je priznal, da po padcu v Engelbergu čuti bolečine v vratu in kolku. Slovenska šesterica skakalcev za prvi del turneje bo znana v četrtek.

Primož Peterka
Sportal Slovenska šampiona se nista pustila zmesti

Selektor avstrijske reprezentance v smučarskih skokih Andreas Felder je razkril sedmerico orožij, na katero bo računal na 68. novoletni turneji, ki se bo s kvalifikacijami začela v soboto v Oberstdorfu.

Prvo ime zasedbe severnih sosedov bo Stefan Kraft, družbo mu bodo delali tretji z zadnje tekme Jan Hoerl, Philip Aschenwald, Daniel Huber, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck in Clemens Leitner, ki si je mesto v ekipi priboril z uspešnimi predstavami v celinskem pokalu.

Bolečine v desnem kolku

Najvišje od sedmerice je v svetovnem pokalu Kraft, ki je kratek čas nosil rumeno majico, a jo moral po nedeljski tekmi v Engelbergu prepustiti Rjojuju Kobajašiju. Avstrijski zvezdnik je po prvi seriji zasedal četrto mesto, v drugi pa padel in zdrsnil na 18.

V pogovoru za avstrijski portal krone.at je priznal, da je nesrečni pripetljaj v Švici pustil posledice. "Na desni strani telesa imam nekaj odrgnin, v vratu čutim napetost in nekaj bolečin v desnem kolku," pravi 26-letnik in upa, da padec ne bo pretirano vplival na njegove nastope na novoletni turneji. Do te in med njo mu bosta intenzivno pomagala fizioterapevt in maser. Kraft že ima v žepu skupno zmago na turneji, slavil je v sezoni 2014/15.

Peter Prevc
Sportal Prevca zaradi izkušenj diskvalifikacija ni vrgla iz tira, nagrada je sledila v Švici

Kdo bo zapolnil slovensko šesterico?

Slovenska šesterica za novoletno turnejo bo znana v četrtek Glavni trener Gorazd Bertoncelj je že pred dnevi dejal, da bodo v Nemčijo zagotovo potovali Peter Prevc, Anže Lanišek, Rok Justin in Domen Prevc, načeloma tudi Timi Zajc, pri katerem je bil takoj po tekmah v Engelbergu še vprašaj.

Preberite še:

Oberstdorf Peter Prevc
Sportal Tekma v Oberstdorfu dobila zeleno luč
Rjoju Kobajaši
Sportal Peter Prevc prvič v sezoni na stopničkah, za novoletno turnejo še nekaj vprašajev #video
Severin Freund
Sportal Freund prečrtal novoletno turnejo
Noriaki Kasai
Sportal Noriaki Kasai po dolgem času brez novoletne turneje
Ne spreglejte