Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2020,
17.28

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

poškodba smučarski skoki Anders Fannemel

Petek, 30. 10. 2020, 17.28

3 leta, 6 mesecev

anders fannemel

Bo nesrečni Norvežan končal kariero?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Anders Fannemel | Bo Anders Fannemel pri devetindvajsetih končal skakalno kariero? | Foto Sportida

Bo Anders Fannemel pri devetindvajsetih končal skakalno kariero?

Foto: Sportida

Nekdanji svetovni prvak v smučarskih poletih Anders Fannemel dobro leto po padcu v Wisli še ni okreval. Bolečine so prehude, da bi se vrnil na skakalnico, Norvežan se boji, da je v tekmovalnih skokih že rekel zadnjo besedo.
 

Anders Fannemel
Sportal Norveški lovec na daljave po novi operaciji dokončno prečrtal sezono

Vse od julija lani se Anders Fannemel spopada s poškodbo in rehabilitacijo kolena, ki ji ni videti konca. Nekdanji svetovni rekorder (251,5 metra) si je takrat na treningu pred poletno nagrado v Wisli poškodoval sprednjo križno vez in meniskus. Prestal je tri operativne posege, prečrtal lansko zimsko sezono, kot kaže, pa se še lep čas ne bo vrnil v tekmovalni ritem. Če se sploh kdaj bo.

Usodni padec:

Killian Peier
Sportal Nosilec odličja z lanskega SP že končal sezono

Naredil napredek, nato se je stanje poslabšalo

V pogovoru za Dagbladet.no je priznal, da so bolečine v kolenu še vedno močno prisotne. "Moj cilj je bil, da bi se avgusta ali septembra vrnil na skakalnice, a v zadnjem času čutim vse več bolečin v kolenu. Med aprilom in avgustom sem naredil napredek, a morda sem pretiraval. Zadnjih nekaj mesecev je stanje spet slabše. Ko sem pred tem treniral, je bolečina minila po enem dnevu, zdaj jo po treningu lahko čutim še več tednov. Nekaj je narobe," je razlagal razočarano in dodal, da je njegova potrpežljivost trenutno na veliki preizkušnji.

Za zdaj še brez pravega odgovora

"Trenutno je vse skupaj zelo dolgočasno. V preteklosti sem rekel, da so olimpijske igre v Pekingu glavni cilj na poti okrevanja, a napredek mora biti večji. Trenutno ni jasno, kaj je z menoj narobe. Opravil sem magnetno resonanco, upam, da bo dala odgovore," se nadeja 29-letnik.

Uroš Zupan
Sportal Izzivi novega smučarskega šefa: 400 tisočakov za testiranja

Na svetovnih prvenstvih se je dvakrat veselil ekipnega zlata. Dobri dve leti je bil z 251,5 metra dolgim poletom tudi svetovni rekorder. Trenutno rekord z 253,5 metra drži Stefan Kraft. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na svetovnih prvenstvih se je dvakrat veselil ekipnega zlata. Dobri dve leti je bil z 251,5 metra dolgim poletom tudi svetovni rekorder. Trenutno rekord z 253,5 metra drži Stefan Kraft. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Skrbi ga, da je to res konec

Bi dolgo okrevanje brez želenega napredka lahko pomenilo tudi konec skakalne kariere? "Začenja me skrbeti, da bi se to res lahko zgodilo. Trenutno se zdi, da je pred menoj še zelo dolg proces, preden bi se lahko vrnil na raven, na kateri sem bil pred poškodbo. Morda bom pri 30. moral začeti razmišljati bolj premišljeno. Morda bom moral najti kakšno drugo delo," je v prihodnost pogledal dvakratni svetovni ekipni prvak in osemkratni zmagovalec tekem svetovnega pokala, v katerem je na zmagovalnem odru stal 28-krat.

Nova sezona svetovnega pokala se bo v Wisli začela 20. novembra.

Preberite še:
Planica
Sportal Letošnje SP v Planici ni ogroženo, v Garmischu ne bo gledalcev
Smčarski skoki splošna
Sportal Ženske tekme svetovnega pokala v skokih v Hinterzartnu prestavljene
Ne spreglejte