SiolNET. Sportal #zanaše
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Barbee Šuštaršič: koreografinja, ki je sestavila novi navijaški ples #zanaše

0,23

termometer

 | Foto:

V oddaji Dan. je gostovala Barbee Šuštaršič, koreografinja iz plesne šole Bolero, ki je razkrila, kako je nastal trenutno najbolj vroč navijaški ples, in ga naučila plesati tako voditeljico Lili Žagar kot gledalce.

Kaj za športnika pomeni navijanje?

Navijanje je za športnike tista pika na i, zaradi katere dajo od sebe 110 odstotkov in si prizadevajo, da bi bil njihov nastop zares vrhunski. Zato je navijanje v športu vsekakor zelo pomembna stvar.

Je tudi vam navijanje na kakšnem plesnem nastopu dalo dodatno moč?

Podpora navijačev mi je vedno veliko pomenila in pomagala pri nastopih. Tisti pravi pomen navijanja sem spoznala pred nekaj leti, ko sem bila v vlogi trenerke, moji plesalci pa so nastopali na evropskem prvenstvu. Oni niso vedeli, da bo ekipa sto ljudi, plesalcev, prišla navijat za njih in jih podpirat. Ko so stopili na oder, zaslišali aplavz in vpitje, so dobili krila. Takrat sem videla, da lahko prav navijanje doda toliko, da ekipa oziroma posameznik zmaga.

V Sloveniji imamo kar nekaj navijaških vzklikov, navijaškega giba pa ne. Je bilo prav to povod, da ste ustvarili nekoliko drugačno navijanje za naše?

Res je. Na pobudo Telekoma Slovenije smo združili ples in navijanje ter ustvarili unikatne gibe, s katerimi bomo to sezono na poseben način združili vse slovenske navijače. Navdih za gibe izvira iz sveta športa, seveda pa smo jih poenostavili, da je spodbujanje čim bolj preprosto in predvsem zabavno.

In na kakšen odziv ste naleteli med športniki?

Izjemen. Pri aktivaciji so se nam pridružili tudi vidni slovenski športniki, s katerimi želimo narediti korak naprej pri navijanju. Namen je namreč, da z gibi navijamo na vseh tekmah ne glede na discipline. Ne samo pozimi, ampak da povežemo vse športe.

Poglejte, kako je navijaški ples #zanaše športnike šel "od nog" Lili Žagar:

[video: 66705 / ]

Kako pa vi spodbujate naše športnike? Navijajte #zanaše nekoliko drugače!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin