Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2014,
14.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

magnetna resonanca OP ZDA Blaž Kavčič zlom

Nedelja, 31. 8. 2014, 14.17

7 let, 12 mesecev

Zlom kosti desnega stopala ustavil Kavčiča na OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Blaž Kavčič je moral predati dvoboj 3. kroga teniškega OP ZDA proti Švicarju Stanislasu Wawrinki. Zaradi bolečin v stopalu ni mogel niti stopiti na igrišče, razočaranje v ekipi pa je veliko.

Magnetna resonanca je potrdila predvidevanje – stres fraktura majhne kosti na desnem stopalu. Zlom, najverjetneje posledica ponavljajočih se pritiskov na kost, zahteva predvideno 2 - 3 tedne čistega počitka, brez pritiska na nogo. Sledi počasno vračanje s postopnimi obremenitvami, kar žal neizogibno pomeni, da bo Kavčič kar nekaj časa ponovno izven tekmovalnega ritma.

Vse je kazalo, da je lahko letošnja sezona kljub operaciji levega stopala pred nekaj meseci, ko so mu odstranili vkleščen živec, najboljša do sedaj, saj je Kavčič v New Yorku z uvrstitvijo v 3. krog osvojil 90 ATP točk, do konca sezone pa jih brani le še 77. Seveda pa je nepričakovan zaplet, potem ko je bila forma na vrhuncu, stvari močno postavil na glavo.

"Terapij ni, obstaja le čas in čisti počitek in to je najhuje", je še sporočil Kavčič, ki je že na poti v Slovenijo.

Glede na res dobro prikazano formo in zagotovo najboljši tenis v karieri, je razočaranje seveda veliko. Takoj potem, ko je osebju OP ZDA sporočil, da ne bo mogel stopiti na igrišče, je Blaž povedal: "Razočaranje je res veliko, ne vem, če sem bil že kdaj tako razočaran… Te tekme sem se res veselil, ker sem verjel, da sem lahko nevaren tekmec tudi najboljšim. Poskusili smo vse. Z injekcijo sicer nisem čutil ničesar, vendar bi bilo pod injekcijo igrati tenis na tej ravni nevarno, saj bi bila noga mrtva. Brez injekcije pa je bolečina tako velika, da nisem mogel stopiti na nogo. Počutil sem se sicer res izjemno, forma je res dobra, fizično se počutim odlično, da bi lahko tekel še cel teden. Ko se zdi, da je vse na mestu, pride to. Ne morem verjeti..."

Ne spreglejte